Руската рубла се разменя за под 63 за щатски долар

...
Руската рубла се разменя за под 63 за щатски долар
Коментари Харесай

Задава ли се срив на рублата след ембаргото върху руския петрол?

Руската рубла се разменя за под 63 за щатски $ и това е най-ниската стойност на валутата от близо два месеца насам, предават международните организации. Финансовите експерти изясняват протичащото се с наложеното петролното ембарго, което удари съветския експорт и търсенето на съветската валута.

Решението на Европейски Съюз и Г-7 за таван на цената от $60 за барел, което е настоящо от 5 декември, в допълнение потопи рублата надолу и докара до подозрения за задаващ се още по-голям срив, който към момента е в областта на спекулациите. За момента рублата се задържа над равнищата от времето преди войната в Украйна.

Нарастващата изолираност на Москва от интернационалната общественост удря все по-силно съветската стопанска система

Санкциите от западните страни против Русия доведоха до внезапно намаляване на съветското търсене на задгранични валути, до момента в който паричните управляващи постановиха огромни такси и негативни лихвени проценти върху валути от страни, считани за " недружелюбни ".
 Румъния спря да внася съветски нефт и това не е огромен проблем за стопанската система й
Румъния спря да внася съветски нефт и това не е огромен проблем за стопанската система й

Страната няма да бъде наранена от ембаргото върху съветското гориво

По тои метод на процедура се състоя унищожаване на същински пазар за задгранични валути за притежателите на рубли. В същото време нарасналото търсене на съветска сила от азиатските страни ограничи спада на износа.

На 5 декември държавните управления на всички страни от Европейски Съюз утвърдиха документално решението за въвеждане на таван на цената на съветския недопечен нефт, превозен по море. Мярката е концепция на Г-7, а към нея се причисли и Австралия.

До през вчерашния ден превозеният по море съветски недопечен нефт съставляваше 94% от всички доставки на съветския недопечен нефт за 27-те страни от Европейския съюз.
 От през днешния ден съветският недопечен нефт коства най-много $60
От през днешния ден вторият максимален експортьор на нефт е стеснен да го продава за най-много $60

Европейски Съюз и страните от Г-7 постановиха ценови таван
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР