Руската рубла продължи да отслабва и в сутрешната търговия днес

...
Руската рубла продължи да отслабва и в сутрешната търговия днес
Коментари Харесай

Рублата отново отслабна до 89 за долар

Руската рубла продължи да отслабва и в утринната търговия през днешния ден спадна до над 89 за $ под натиска на вътрешнополитически опасения и липса на поддръжка с изключение на повишаващите се цени на петрола, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Към 11:10 ч. локално време рублата спадна с 0,5 на 100 по отношение на $ до 89,16 рубли, с 0,6 на 100 по отношение на еврото до 97,23 рубли и с 1,1 на 100 по отношение на юана до 12,32 рубли.

Рублата пробва да се оттласне от 15-месечното дъно, достигнато в петък, само че към този момент това наподобява мъчно, показват от " Алор брокер ".

През юни рублата загуби 9 на 100 от цената си и е с 20 на 100 по-евтина от предходната година, което я прави една от най-зле представящите се валути в световен проект.

Анкета на Ройтерс демонстрира, че възможностите рублата да се ускори пред идващите 12 месеца наподобяват оскъдни, а икономистите чакат Руската централна банка да усили лихвените проценти на идващото си съвещание през юли, а евентуално и най-малко още един път до края на годината.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР