Руската рубла поевтиня с почти 30% спрямо долара днес, след

...
Руската рубла поевтиня с почти 30% спрямо долара днес, след
Коментари Харесай

Руската рубла се срина рекордно спрямо долара

Руската рубла поевтиня с съвсем 30% по отношение на $ през днешния ден, откакто международните сили постановиха нови, по-строги наказания на Москва поради нашествието й в Украйна.

Според Bloomberg News в офшорната търговия рублата е паднала с 27% до 114,33 за $.

Съединените щати и Европейският съюз обявиха, че ще изключат някои съветски банки от интернационалната система за банкови разплащания SWIFT и персонално ще глобяват Владимир Путин и външния министър на Русия Сергей Лавров. Те също по този начин не разрешиха всички транзакции с централната банка на Русия.

Междувременно страните от Г-7 - Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия и Съединени американски щати - предизвестиха, че ще подхващат спомагателни санкционни стъпки, в случай че Русия не приключи войната.

Швейцарският президент Игнацио Касис също съобщи, че е доста евентуално неутрална Швейцария да последва глобите на Европейския съюз по отношение на Русия и да замрази съветски активи в алпийската страна, съобщи Ройтерс.

В изявление за швейцарска телевизия Касис уточни, че седемчленният Федерален съвет ще се събере през днешния ден и ще разиска рекомендациите на министерствата на финансите и на стопанската система.

На въпрос дали Швейцария ще последва Европейски Съюз във връзка с замразяването на съветски активи той отговори: " Много евентуално е държавното управление да реши да направи това, само че аз не мога да предсказвам решения, които към момента не са взети ".
ТЕМА преди 17 минути 228 преди 24 минути 899 преди 5 часа 4858
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР