Руската рубла поевтиня още повече през днешния ден, стигайки най-ниските

...
Руската рубла поевтиня още повече през днешния ден, стигайки най-ниските
Коментари Харесай

Свободното падане на рублата продължава

Руската рубла поевтиня още повече през днешния ден, стигайки най-ниските си нива от 2016 година насам, до момента в който страховете от засиленото геополитическо напрежение със Запада и новите наказания на Съединени американски щати против Москва засенчиха по-високите цени на петрола, отбелязва " Ройтерс ", представена от News.bg.

Руският пазар остава в режим на масирана ликвидация, която стартира в петък, откакто Съединени американски щати постановиха нови наказания против съветски компании, изтъкнати олигарси и съветски държавни чиновници.

Рублата доближи 64,77 за един американски $ на борсата в Москва, което е най-слабото ѝ ниво от 1 декември 2016 година, като загуби 11 % от цената си в няколкото дни, откогато бяха наложени новите наказания.

Въпреки че фундаментални фактори като положението на съветската стопанска система и макроикономическите политики останаха непроменени, рискът от бягство от съветски активи се усили през последните няколко дни.

Пазарът в този момент деликатно следи по какъв начин Москва ще реагира на последните американски наказания. Официалната реакция на Русия до момента беше безмълвна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява през вчерашния ден, че не е подходящо да се вземат прибързани контрамерки, като акцентира, че разпродажбите на пазара били задвижвани от страсти и щели да бъдат последвани от промяна.

В явен знак, че сривът на рублата е провокирал терзания у съветските управляващи, финансовото министерство не е закупило никаква непозната валута за запасите си в понеделник, демонстрираха данните на Руската централна банка в сряда.

По отношение на еврото рублата поевтиня с 1,4 % до 78,94 за едно евро, откакто за малко се мина психическата граница от 80 рубли за евро, ниво, последно достигано през март 2016 година

" Макроикономическите индикатори демонстрират, че рублата е доста подценена ", акцентират от брокерската къща " Откритие ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР