Руската RT излезе с непотвърдена засега информация, че България иска

...
Руската RT излезе с непотвърдена засега информация, че България иска
Коментари Харесай

Руската RT твърди: Българският евродепутат Джамбазки иска нови санкции срещу Русия

Руската RT излезе с непотвърдена към този момент информация, че България желае разширение на глобите против Русия.

Българският родолюбец националист евродепутат Ангел Джамбазки е сложил въпроса за допустимо разширение на глобите против Русия.

Няма към този момент удостоверение или опровергаване от Вътрешна македонска революционна организация.

Това заяви уеб сайтът RT. Оригиналът на публикацията вижте тук - 

Ето какво написа в публикацията.

Повод за настояването била провеждана от Москва шпионска активност на територията на България. В писмо до Европейската комисия българският евродепутат пита, дали Европейска комисия е осведомена за изгонването на съветски дипломати от София поради шпионаж, превежда Дебати.бг.

Джамбазки слага и въпросът дали се  разисква опцията за разширение на глобите против Русия „ Разглежда ли Европейската комисия опцията за разширение на кръга на засегнатите лица и увеличение на глобите по отношение на Русия? Разглежда ли опцията за удължение периода на глобите? “, пита още Джамбазки.

Той напомня, че предходната година Министерството на външните работи на България е оповестило за личност нон грата двама съветски дипломати от посолството в София поради събирана от тях „ конфиденциална информация за българските въоръжени сили “. Евродепутатът прибавя, че скоро след този случай основният прокурор на страната Иван Гешев е уведомил външно министерство за „ разследваща активност в България, реализирана от задгранични жители с дипломатически имунитет “.

Според Джамбазки, става въпрос за военния аташе на Русия в София. Според проверяващите задачата на осъществените дейности от военното аташе на Москва в София е била информация, представляваща държавна и служебна загадка.

Тя е трябвало да бъде предадена на съветското военно разузнаване. За реализирането на противозаконната си активност съветският жител е осъществявал контакти с български жител. Сънародникът ни е имал достъп до съответната класифицирана информация. На него е била обещавана и предоставяна финансова полза, обясниха в края на предходната година от Външно министерство.

Изданието напомня, че през септември 2020 година България реши да изгони двама съветски дипломати по обвиняване в шпионаж. Москва дефинира това като опит да се нанесе щета на градивните българско-руски взаимоотношения и като ответна мярка на 12 октомври разгласи двама български дипломати за личност нон грата.  
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР