Руската редакция на Би Би Си, независимата медийна група Медиазона

...
Руската редакция на Би Би Си, независимата медийна група Медиазона
Коментари Харесай

BBC: Жертвите на руската месомелачка- 50 000 са намерили смър...

Руската редакция на Би Би Си, самостоятелната медийна група " Медиазона " и доброволци броят смъртните случаи от февруари 2022 година насам. Новите гробове в гробищата помогнаха да се дават имената на доста бойци.

Според констатациите на английската медия: повече от 27 300 съветски бойци са починали през втората година на сраженията - отражение на това по какъв начин териториалните придобивки са коствали голяма човешка цена.

Русия отхвърли да разяснява.

Терминът " месомелачка " се употребява, с цел да опише метода, по който Москва изпраща безмилостно напред талази от бойци, с цел да се опита да изтощи украинските сили и да разкрие местоположението им пред съветската артилерия.

Общият брой на починалите - над 50 000 души - е осем пъти по-висок от единственото публично обществено самопризнание за броя на починалите, обещано в миналото от Москва през септември 2022 година

Действителният брой на починалите руснаци евентуално ще бъде доста по-висок. Анализът не включва смъртните случаи на опълченците в окупираните от Русия Донецк и Луганск - в Източна Украйна. Ако те бъдат добавени, броят на починалите от съветска страна ще бъде още по-висок.

 

Междувременно Украйна рядко разяснява броя на жертвите на бойното поле. През февруари президентът Володимир Зеленски съобщи, че са били убити 31 000 украински бойци, само че оценки, основани на разследващи данни на Съединени американски щати, сочат по-големи загуби.

 

По оценки на Би Би Си най-малко двама от всеки петима починали съветски бойци са хора, които не са имали нищо общо с армията на страната преди нашествието.

 

В началото на нашествието през 2022 година Русия е била в положение да употребява професионалните си войски за осъществяване на комплицирани военни интервенции - изяснява Самюел Кранни-Еванс от Кралския институт на обединените служби. Но доста от тези опитни бойци в този момент евентуално са мъртви или ранени, споделя анализаторът в региона на защитата, и са сменени от хора с дребна подготовка или боен опит - като доброволци, цивилни и пандизчии.

Тези хора не могат да вършат това, което могат да вършат професионалните бойци, изяснява Кранни-Еванс. " Това значи, че те би трябвало да вършат неща, които са доста по-прости от тактическа позиция - което нормално наподобява е нахлуване към украинските позиции с артилерийска поддръжка. "

 

Новобранците в пандизите са от решаващо значение за триумфа на месомелачката - и нашият разбор демонстрира, че в този момент те биват убивани по-бързо на фронтовата линия.

Москва позволи на водача Евгений Пригожин да стартира да вербува в пандизите от юни 2022 година След това пандизчиите, трансформирали се в бойци, се борят като част от частна войска от името на съветското държавно управление.

Вагнер имаше страховита известност за безмилостна бойна тактичност и брутална вътрешна дисциплинираност. Войниците можели да бъдат екзекутирани на място за оттегляне без заповед.

Групата продължава да набира пленници до февруари 2023 година, когато връзките ѝ с Москва стартират да се утежняват. Оттогава съветското министерство на защитата продължава същата политика.

През юни предходната година Пригожин провежда пресечен протест против въоръжените сили на Русия - и се опита да напредне към Москва, преди да се съгласи да се върне назад. През август той почина в самолетна злополука.

 

Министерството е основало армейски елементи, известни като взводове " Буря ", формирани съвсем напълно от наказани. Подобно на затворническите отряди на Вагнер, тези отряди, както се оповестява, постоянно са третирани като ненужна мощ, хвърлена в борбата.

" Бойците от " Бурята " са просто месо ", сподели предходната година пред Ройтерс един постоянен боец, който се е сражавал дружно с членове на " Бурята ". Неотдавна бойците на " Бурята " са изиграли значима роля в траялата месеци борба за завладяването на Авдийвка.

Градът падна в ръцете на Русия преди осем седмици и представляваше най-голямата стратегическа и алегорична победа на бойното поле за Путин след Бахмут.

 

Под управлението на Вагнер новите бойци в пандиза минават двуседмично военно образование, преди да се насочат към бойното поле.

За разлика от тях, някои новобранци от Министерството на защитата са били убити на фронтовата линия през първите две седмици от осъществяването на договорите им. Би Би Си беседва със фамилиите на починали новобранци от пандизите - и с към момента живи бойци - които споделиха, че военното образование, предлагано на новобранците от Министерството на защитата, е незадоволително.

Една вдовица споделя, че брачният партньор ѝ е подписал контракта си за работа в пандиза на 8 април предходната година - а три дни по-късно се е сражавал на фронтовата линия.
" Бях сигурна, че ще има няколкоседмично образование, за което се приказва. И че няма да има от какво да се опасявам най-малко до края на април ".
Тя споделя, че е чакала да получи уведомление от него - само че е схванала, че е бил погубен на 21 април.

 

Текстът е оповестен със съкращения

 

Превод и редакция ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР