Руската пропаганда е главният източник на дезинформация в Европа. Това

...
Руската пропаганда е главният източник на дезинформация в Европа. Това
Коментари Харесай

Руската пропаганда е главният източник на дезинформация, обяви Европарламентът

Руската агитация е основният източник на дезинформация в Европа. Това се споделя в призната с огромно болшинство резолюция на Европейския парламент в четвъртък.

Евродепутатите са загрижени от „ извънредно рисковия темперамент на съветската агитация “, която се е удвоила от януари 2019 година (998 случая) в съпоставяне със същия интервал през 2018 година (434 случая). Те също изрично осъждат „ нападателните дейности “ от страни отвън Европейски Съюз, които се пробват да подкопаят суверенитета на страните от Западните Балкани в развой на присъединение към Европейски Съюз и страните от Източното партньорство.

До края на идната година, в страните членки ще се проведат над 50 президентски, парламентарни или локални избори. Европейският парламент напомня, че от януари 2019 година случаите на дезинформация, които се приписват на съветски източници са нарастнали двойно по отношение на същия интервал от 2018 година.

Европейският съюз се бори интензивно с дезинформацията от 2015 година насам, когато Европейска работа за външна активност сътвори Оперативната група на Европейски Съюз за стратегическа връзка с Източното съседство, за ефикасната връзка на политиките на Европейски Съюз по отношение на Източното съседство. Преди европейските избори, през октомври 2018 година Фейсбук, Гугъл, Twitter и Mozilla, и Microsoft през 2019 година, подписаха Кодекса за държание, с което се съгласиха непринудено с използването на стандартите за саморегулиране за битката с дезинформацията. През декември 2018 година Европейската комисия разгласява План за деяние за битка с дезинформацията.

Преди края на 2020 година, в страните членки следва да се проведат повече от 50 президентски, национални, локални или районни избори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР