Руската прокуратура поиска от Министерството на правосъдието да обяви Алла

...
Руската прокуратура поиска от Министерството на правосъдието да обяви Алла
Коментари Харесай

Русия иска Алла Пугачова да бъде обявена за “чуждестранен агент”

Руската прокуратура изиска от Министерството на правораздаването да разгласи Алла Пугачова за " задграничен сътрудник ". Това станаясно от документ, оповестен от Виталий Бородин, активистиръководител на Федералния план за сигурност и битка с корупцията,съобщиха съветски медии.

" Жалбата се изпраща за разглеждане в сходство с откритата подготвеност ", се споделя в документа.

" Честно казано, нямах желание да обявявам формалния отговор тук, само че към този момент ми се постанова да го направя. Няма други благоприятни условия ", написа Бородин в Телеграм.

След като прокуратурата подадесъответното искане до Министерството на правораздаването, ведомството стартира да изследва материалите, които биха могли да станат основа за даване на певицатана статут на задграничен сътрудник.

Дмитрий Сергеевич Песков разяснява обстановката с Алла Пугачова, че не е чул нищо от управляващите за признаването ѝ за задграничен сътрудник.

По-рано в Русия се появиха медийни информации, че управляващите приготвят подобен ход против иконата на руската поп музика, тъй като се разгласи срещу войната в Украйна.

Пугачовае една от най-известните персони в Русия - позната на генерации руснаци с шлагерите си, измежду които епесента от 1982 година „ Милион червени рози “, както и филмътот 1978 година „ Жената, която пее “, напомня Българска телеграфна агенция. В предишното тябеше почитана и от двамата президенти Владимир Путин и неговия предходник Борис Елцин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР