Руската представителка Вера Звонарьова не бе допусната да влезе в

...
Руската представителка Вера Звонарьова не бе допусната да влезе в
Коментари Харесай

От съображения за сигурност: Руска тенисистка и бивша №2 не бе допусната да влезе в Полша

Руската представителка Вера Звонарьова не бе позволена да влезе в Полша заради възбрана от вътрешното министерство на страната. Бившата №2 в света трябваше да вземе присъединяване в WTA 250 конкуренцията във Варшава през идната седмица, само че поради съображения за държавната сигурност и публичната безопасност не ѝ е било разрешено да влезе в страната.

" Граничните управляващи на Полша са попречили влизане в страната на съветска тенисистка. Вера Звонарьова, употребявайки виза, издадена от Франция, се опита да влезе в страната ни с полет от Белград до Варшава. След като е пристигнала от Сърбия, тенисистката е престояла известно време в директната зона на Летище " Фредерик Шопен " във Варшава, след което е напуснала полското пространство с полет за Подгорица (Черна гора) в 12:00 часа на обяд ", гласи изявлението на вътрешното министерство на страната.

От мнението на управляващите излиза наяве още, че бронзовата медалистка от Олимпиадата в Пекин 2008 е част от лист с лица, които Полша смята за нежелани да посещават страната. Във въпросния лист с имена са включени главно хора, които са изразили поддръжка към политиката на Русия и Беларус.

BREAKING:

Poland has deported the Russian tennis player Vera Zvonareva after denying her entry into the country at the airport in Warsaw.

She was trying to enter on a French visa.

She was supposed to play an tournament in Warsaw, but the Polish Ministry of Interior put a stop…
— Visegrád 24 (@visegrad24)
 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР