Руската православна църква в петък призова за извинение Алла Пугачова,

...
Руската православна църква в петък призова за извинение Алла Пугачова,
Коментари Харесай

Алла Пугачова се върна у дома. Православната църква на Русия иска извинение

Руската православна черква в петък прикани за опрощение Алла Пугачова, най-известната поп певица в страната, която се завърна вкъщи тази седмица, поради рецензиите й към войната на Русия в Украйна.

74-годишната Пугачова, от десетилетия извънредно известна в Русия и други елементи на някогашния Съветски съюз, напусна страната и се реалокира в Израел дружно със брачна половинка си няколко седмици откакто Русия стартира войната в Украйна на 24 февруари 2022 година.

През септември 2022 година тя провокира необятно внимание както от поддръжници, по този начин и от съперници на спора, като сподели, че съветските бойци умират за „ илюзорни цели “ и че страната се е трансформирала в „ изгой “.

Тя също по този начин провокативно предложи управляващите да я нарекат " задграничен сътрудник " - статут, който към този момент се ползва за нейния брачен партньор Максим Галкин, артист и комедиант.

Въпреки че Русия одобри закон след началото на войната в Украйна, който планува затвор или санкции за очерняне на въоръжените сили, Пугачова не е упрекната. Тя се върна в Русия през май, с цел да участва на погребението на стилния дизайнер Валентин Юдашкин, където представителят на Кремъл Дмитрий Песков беше забелязан да й целува ръка.

По-късно тя напусна страната, само че се върна тази седмица, оповестиха съветските осведомителни организации в петък. Причината й да напусне Израел не беше обявена.

Говорителят на църквата Вахтанг Кипшидзе беше представен от държавната новинарска организация РИА-Новости, като сподели, че руснаците, „ които са придружили заминаването си с обиди на своя народ или в случай че са създали спорни изказвания, би трябвало да се извинят. Това важи и за Алла Борисовна, бащиното име на Пугачова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР