Руската православна църква смята за необходимо да се подходи с

...
Руската православна църква смята за необходимо да се подходи с
Коментари Харесай

Руски духовник: Ленин не принадлежи на Червения площад

 Руската православна черква счита за належащо да се подходи с нараснало внимание към погребението на тялото на Владимир Илич Ленин, съобщи ръководителят на Синодалния отдел за външни църковни връзки митрополит Иларион в телевизионния канал " Русия 24 ". Според духовника тази стъпка може да се предприеме, когато не провокира съпротива в обществото.

Той означи, че Ленин не принадлежи на Червения площад поради " аления гнет " и репресиите, почнали по негово време, само че напомни, че за някого тялото му е реликва.

" Ако тялото на Ленин в този момент бъде изнесено от Мавзолея, това ще бъде посягане върху вярата на тези хора, за които остава реликва ", изясни представителят на Църквата, представен от БГНЕС.

Затова Иларион прикани да се работи деликатно по този въпрос, с цел да не провокира борба в обществото. А погребението на Ленин би трябвало да стане след известно време, уверен е духовника.

Митрополитът счита, че след погребението Мавзолеят би трябвало да бъде непокътнат като монумент и употребен като музей на всеобщите репресии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР