Руската посланичка Елеонора Митрофанова отново заплаши страната ни - този

...
Руската посланичка Елеонора Митрофанова отново заплаши страната ни - този
Коментари Харесай

Митрофанова заплашва: Тази криза ще ви се стори като празник, откажете ли се от руски газ

Руската посланичка Елеонора Митрофанова още веднъж заплаши страната ни - този път в своя така наречен седмичен видеобрифинг във фейсбук страницата на посолството, с който към този момент обичайно залива с дезинформация българското общество.

" С любознание следим зачестилите се апели на българските първи лица изцяло да се откаже от съветските енергоносители, както и странни обвинявания по отношение на нас в отприщване на една " газова война ". Макар че до края не разбираме в какво се заключава тя, когато Русия доставяше и продължава да доставя енергийни запаси съгласно контрактите в цялостен размер.Ние нееднократно сме казвали, че като непринудено отхвърлят от съветските нашите петрол и газ, европейските политици готвят за страните си енергийна злополука, след която ще загатват днешната ценова рецесия като празник. Един елементарен европеец още дълго ще усеща разрушителни последствия от тази нелепост. Ще му стане все по-трудно да пазари, да зарежда колата и да заплати по сметките ", споделя посланичката (запазваме истинския превод и правопис на съветското посолство б.р.)

Митрофанова не пропуща да изтъкне, че " спецоперацията " в Украйна се организира с триумф. Но още веднъж размаха пръст - този път на дипломатическия фронт.

" Преди дни българското Министерство на външните работи за следващ път разгласи за изпъждане на дипломати на Посолството. Броят на сътрудниците ни, оповестени за „ личност нон грата ", неприятно изумява с мащаба си. Тази следващата нападателна стъпка я преглеждаме не другояче като ясно обозначеното желание на публична София да се сведе до най-малко целият набор на руско-българските връзки. Този неприятелски демарш в скоро време ще получи съответна оценка и съответна за новия дух на двустранните връзки реакция. Благодаря за внимание ", споделя Митрофанова (запазваме истинския правопис и на текста към видеото - б.р.)

Припомняме, че Москва не е подхванала реципрочни ограничения след изгонването на общо 12 съветски дипломати от София. Ако Русия изгони 12 български дипломати от Москва, там няма да има никакво дипломатическо наличие.

Освен посланика ни Атанас Кръстин, който министър председателят Кирил Петков разгласи, че вика за съвещания в София като знак на митинг против провокациите на Митрофанова, там има тъкмо 12 чиновници, упълномощени като дипломати. От тях единствено 8 са същински дипломати, с изключение на тях има двама представители на Министерството на стопанската система, един на Министерството на туризма и един на Министерството на културата - шефът на Българския културен институт.

За съпоставяне, изгонените 10 дипломати съставляват по-малко от 10 на 100 от състава на съветското посолство в София, споделиха от Министерство на външните работи за Клуб Z, недоумявайки по какъв начин шефката им Теодора Генчовска (ИТН) към момента не е поискала този брой да бъде понижен и да подхожда на българския дипломатически личен състав в Москва.

В днешния си брифинг Митрофанова не посмя да нападне премиера Кирил Петков, който единствено преди ден назова " служител ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР