Руската полиция влезе в централата на опозиционната Комунистическа партия на

...
Руската полиция влезе в централата на опозиционната Комунистическа партия на
Коментари Харесай

Руската полиция влезе в централата на комунистическата партия

Руската полиция влезе в централата на опозиционната Комунистическа партия на Руската федерация , ден откакто юристи на партията внесоха първия правосъден иск за оборване на резултатите от онлайн гласуването на неотдавнашните парламентарни избори, съобщи ДПА.

Полицаи са се появили в офиса на заместник-председателя на партията Иван Мелников, заяви негов съпартиец пред организация Интерфакс. Те са попречили на двама юристи да вземат документите по други искове от пространствата на партията и да ги занесат в съда. И двамата юристи са отведени в полицейско ръководство.

Юрий Синелщиков, заместник-председател на комитета за държавно строителство и законодателство към Държавната дума, заяви пред ТАСС, че дейностите на полицията са свързани с изтичащите крайни периоди за подаване на тъжби по отношение на изборите в съда и желанието на управляващите да попречат на внасянето им в точния момент.

Комунистите, които станаха втори след прокремълската партия " Единна Русия " на изборите за Държавна дума предходната седмица , подозират манипулиране на гласовете , подадени онлайн от московските гласоподаватели. Те желаят въпросните гласове да се разгласят за невалидни.

Късно през вчерашния ден съд в Москва удостовери, че е получил първа тъжба от претендента за депутат Михаил Лобанов . Комунистите оповестиха, че всички 15 претенденти от Москва желаят да заведат каузи в своите изборни райони. Въпреки това е малко евентуално партията да реализира триумф в съда със своите искове.

Според Интерфакс представителят на Кремъл Дмитрий Песков е декларирал по случая само това, че внасянето на правосъден иск е законно право.

Според формалните данни комунистическата партия е получила 18,9 % от гласовете на изборите , които се организираха от 17 до 19 септември.

Призивите за митинги от страна на комунистите бяха последвани от стотици хора, които организираха две протестни шествия след изборите.  Около 100 индивида са били задържани в дните след изборите по данни на портала за цивилен права ОВД-Инфо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР