Руската петролна компания Роснефт заяви, че е подписала с властите

...
Руската петролна компания Роснефт заяви, че е подписала с властите
Коментари Харесай

”Роснефт” и иракските кюрди сключиха сделка за износ на петрол

Руската петролна компания ”Роснефт ” съобщи, че е подписала с управляващите в Иракски Кюрдистан съглашение за употреба на нефтопровод в кюрдския самостоятелен регион, заяви ТАСС. " Участието в инфраструктурния план ще спомага за реализиране на стратегическите цели на компанията и ще разреши да се увеличи успеваемостта на доставянето на петрол за крайните консуматори, в това число доставянето на петрол от Кюрдистан за нефтопреработвателните фабрики на " Роснефт " в Германия ", сподели ръководителят на " Роснефт " Игор Сечин. Делът на " Роснефт " в плана може да бъде 60 %.

В същото време формален Багдад разгласи за противозаконни всички покупко-продажби, подписани с кюрдите, които организираха референдум за своята самостоятелност и евентуално ще разгласят обособяване от Ирак в близко време.

Влизането на " Роснефт " в региона значи, че съветските ползи тук ще се сблъскат с турските и иракските планове кюрдите да бъдат заставени да анулират резултатите от референдума, като бъдат сложени под напън и изолираност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР