Руската партия „Яблоко“ призова президента Владимир Путин да не прави

...
Руската партия „Яблоко“ призова президента Владимир Путин да не прави
Коментари Харесай

Призоваха Путин да не агитира предизборно

Руската партия „ Яблоко “ прикани президента Владимир Путин да не прави политическа пропаганда, до момента в който още заема тази служба, заяви „ Ведомости “. Призивът е изработен малко преди президентските избори, на които Путин е апетитен за безапелационен любимец.

От опозиционната партия оповестиха, че Путин би трябвало единствено да регистрира резултатите от досегашната си активност в годишното обръщение до Народното събрание, а не да визира главните посоки на вътрешната и външната политика.

От „ Яблоко “ показаха, че е нелегално президентът да трансформира посланието си в предизборна стратегия. „ Вашите политически технолози и съветници ви направиха мечешка услуга, като ви убедиха, че е належащо да пренебрегнете правовите правила в името на електоралния резултат “, цитира изданието писмо до президента от партийния водач Емилия Слабунова.

Избраната дата за посланието - 1 март 2018 година, и фактическото му преобразяване в предизборна стратегия на претендента Путин, нарушава конституцията и изборното законодателство, което не разрешава да се употребяват преимуществата на заеманото длъжностно или служебно състояние, счита опозиционерката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР