Руската отбранителна корпорация Уралвагонзавод стартира мащабна програма за модернизация на

...
Руската отбранителна корпорация Уралвагонзавод стартира мащабна програма за модернизация на
Коментари Харесай

Military Watch Magazine: Защо Русия модернизира Т-62

„ Руската отбранителна корпорация " Уралвагонзавод " започва огромна стратегия за рационализация на руските танкове Т-62. Русия ще може да пусне в употреба няколкостотин танка с актуализирани датчици и ризница от 21-ви век “, написа Military Watch Magazine.

T-62 за първи път влезе в употреба през 1961 година и беше приет за най-боеспособния танк в света по това време. Това е първият в света танк с гладкоцевно оръдие и бронебойни снаряди с отделяща се палета и стабилизиращи перки. По време на войната сред Иран и Ирак той решително превъзхожда танковете M60 и Chieftain, доставени от Съединени американски щати и Англия.

Общо през годините на произвеждане на Т-62 повече от 22 хиляди единици са пуснати в употреба по целия свят. Въпреки обстоятелството, че даже осъвременените Т-62 са остарели по стандартите на 21 век, те имат редица обилни преимущества пред по-модерните танкове Т-72 и Т-90.

Вероятно по тази причина Русия влага в техния ремонт, макар че разполага с огромен брой Т-72 в запас, счита изданието.

T-62 има по-ниски условия за поддръжка и експлоатационни разноски. В допълнение, той е елементарен за образование, което доста понижава времето за подготовка на екипажите.

„ Съобщава се, че точно това събитие е предиздвикало Русия през 2016 година да отдели от запасите си осъвременени Т-62М за съоръжение на нови елементи на сирийската войска. Впоследствие тези бойни машини бяха трансферирани в източната част на Украйна, където се твърди, че се употребяват от милициите в Донбас “, написа MWM.

Много от тези транспортни средства са осъвременени със севернокорейска технология, в това число лазерни далекомери и нови типове противопехотни муниции. С осъвременения Т-62 Русия ще може да въоръжава освен постоянните елементи, само че и новите райони, които са присъединени към съветската страна.

„ Някои западни източници показват модернизацията и рестартирането на Т-62 като знак на отчаянието и доказателство за успеваемостта на западните наказания против съветския защитителен бранш.

Въпреки това, с цел да се подобрят машините до актуалното равнище, са нужни технологии, които са чувствителни към наказания, като да вземем за пример термовизионни мерници. Ако въпросът за глобите беше толкоз изострен, за Русия щеше да е доста по-лесно да получи Т-72 и Т-80 от запаса, в сравнение с да модернизира Т-62 - затова този мотив е неплатежоспособен ".

- показва мнението си изданието.

Каквото и количество машини Т-62 да бъдат осъвременени, танкът има потребен капацитет: и превъоръжаването ще бъде на ниска цена.

Като се има поради неналичието на съвременни танкове в Украйна и зависимостта й от Т-64 от 70-те години на предишния век с незначителни усъвършенствания, тя няма да има нищо общо с осъвременения Т-62, изключително в светлината на нежеланието на членовете на НАТО да доставят на Киев по-модерни бронирани машини, заключава MWM.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР