Руската оръжейна система С-400 никога досега не е била използвана

...
Руската оръжейна система С-400 никога досега не е била използвана
Коментари Харесай

Кое оръжие Русия иска да продава на ключовите съюзници на САЩ?

Руската оръжейна система С-400 в никакъв случай до момента не е била употребена в бойни дейности. И въпреки всичко към този момент провокира разногласия по света вследствие на опитите на Москва да търси купувачи за нея измежду страни, които от години са доминирани от американските оръжейни компании, споделя Bloomberg.

Същото може да се каже и за Китай, който напоследък заложи на съветски технологии и по този начин принуди прилежаща Индия да последва образеца й. През 2014 година Пекин подписа съглашение за 1,9 милиарда $ за 32 броя С-400. Индия има съглашение за 6 милиарда лв. за ракетния комплекс.

Напрежението сред Саудитска Арабия и Катар се изостря на фона на договаряния с Москва от двете страни за вероятни военни покупко-продажби.

В същото време Турция, която е в НАТО, взе решение за закупуването на С-400 макар риска, че това може да бъде в нарушаване на американските наказания против Русия.

С Алжир, Беларус, Иран и Виетнам като възможни клиенти за оръжейната система, Москва може да генерира 30 милиарда $ доходи от продажби в идващите 12 до 15 години, пресмятат от Moscow Defence Brief.

Според анализатори това е част от тактиката на съветския президент Владимир Путин за привличане на по-големи облаги за страната паралелно с всяване на разделяне сред Съединени американски щати и нейните основни сътрудници.

" С-400 има и комерсиална, и политическа цел ", споделя Владимир Фролов, който е някогашен съветски посланик и в този момент е анализатор. " Тя ще сътвори опция за разширение на съветското въздействие в идващите години ", добавя специалистът.

Руското оръжие има няколко преимущества пред главния си съперник - MIM-400, създаден от американската компания Patriot Raythron, считат експертите от HIS Markit. С-400 има по-голям обхват - 250 километра на 160 километра за американската разработка.

През тази година се чака да излезе усъвършенствана версия на ракетния комплекс, който ще доближава 400 километра. Също по този начин системата разполага с по-мощен радар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР