Руската окупационна администрация ще затвори избирателните секции в Донецк -

...
Руската окупационна администрация ще затвори избирателните секции в Донецк -
Коментари Харесай

С преизпълнение на плана изборните секции в ДНР затварят по-рано

Руската окупационна администрация ще затвори изборните секции в Донецк - Донецката национална република, по-рано през днешния ден . Секциите ще работят до 15 ч. локално време, защото болшинството от жителите на района към този момент са дали своят вот. Това оповестява държавната организация ТАСС, базирайки се на изборната комисия в ДНР.

След два дни на гласоподаване и с отчитането на предварителните гласове и гласуването в извънтериториалните изборни секции, изборната интензивност на изборите за парламент е достигнала  74.01%, а на изборите за локалния градски съвет - 68.32% . В първите два дни от изборите секторите се откриваха в 8 часа сутринта и гласуването е траяла до 20 ч.

" Тъй като доста поданици на републиката към този момент са дали своят вот по време на предварителното гласоподаване и два дни работа в стационарните изборни секции, беше взето решение на следващия ден, 10 септември, секциите да бъдат затворени в 15:00 часа ", оповестиха от изборната комисия.

Тази година изборната седмица в Русия се организира до 10 септември. В нея за първи път ще вземат участие ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област - четирите украински области, които Русия разгласи за анексирани през есента на миналага година, макар че не управлява изцяло териториите им.

На 8 септември в района са отворили порти 615 изборни комисии .

В изборната седмица в Русия ДНР ще избира 90 депутати и 435 общински съветници в 20 региона.
 Само в Москва над 2.5 млн. души гласоподаваха на районните избори в Русия
Само в Москва над 2.5 млн. души гласоподаваха на районните избори в Русия

Путин гласоподава електронно от кабинета си в Кремъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР