Руската офанзива в североизточния граничен регион на Украйна Харков може

...
Руската офанзива в североизточния граничен регион на Украйна Харков може
Коментари Харесай

Зеленски предупреждава, че руската офанзива срещу Харков може да е само „първа вълна“

Руската атака в североизточния граничен район на Украйна Харков може да бъде просто „ първата вълна “ в по-широко нахлуване, предизвести украинският президент Володимир Зеленски, до момента в който прикани към съдружниците да изпратят повече противовъздушна защита и изтребители.

Руските сили, които реализираха единствено сдържан прогрес през последните месеци, започнаха изненадващо нахлуване в региона на Харков на 10 май, което докара до най-големите им териториални придобивки от година и половина.

Зеленски призна в петък в изявление за новинарската организация AFP, че Украйна разполага единствено с една четвърт от противовъздушната защита, от която се нуждае, с цел да държи фронтовата линия, до момента в който войната продължава.

Той сподели, че съветските сили са съумели да напреднат сред пет до 10 километра (3-6 мили) по североизточната граница, преди да бъдат спрени от украинските сили.

В събота губернаторът на Харков Олег Синегубов сподели, че „ общо 9 907 души са били евакуирани “ от района след наземна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР