Руската неправителствена организация Маяк“, която предоставя подкрепа за лесбийки, гейове,

...
Руската неправителствена организация Маяк“, която предоставя подкрепа за лесбийки, гейове,
Коментари Харесай

Руска ЛГБТ организация беше обявена за чуждестранен агент

Руската неправителствена организация „ Маяк “, която дава поддръжка за лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални хора в Русия, беше избрана за „ задграничен сътрудник “.

Организацията оперира в страната от 2016 година насам, само че едвам в този момент от Министерството на правораздаването я прибавиха в листата си поради „ невиждани обществени връзки, с които се извършват функционалностите на задграничен сътрудник “.

Маяк е част от „ Руска ЛГБТ мрежа “ – най-голямата група за поддръжка на общността, която беше избрана за задграничен сътрудник при започване на ноември. В листата с избраните от управляващите като „ задгранични сътрудници “ към този момент има 103 организации и обособени лица.

Закона за задграничните сътрудници, признат през 2012 година задължава както физическите лица, по този начин и всички организации да заявяват своите финансови приходи, идващи от чужбина, и ги подлага на постоянни инспекции. Освен това лицата и организациите са задължени да се самообозначават като „ задгранични сътрудници “ във всяко свое изказване или обява.

Сред тях е, което беше несъмнено за „ задгранична всеобща медия, която се държи като задграничен сътрудник “.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР