Руската нефтена и газова компания Tatneft планира да отдели 91,2

...
Руската нефтена и газова компания Tatneft планира да отдели 91,2
Коментари Харесай

Най-голямото предприятие за PET в Източна Европа строи нов завод за $1 милиард

Руската нефтена и газова компания Tatneft възнамерява да отдели 91,2 милиарда рубли (близо $1 милиард) за построяването на цех за терефталова киселина (TPA) в своята рафинерия TANECO, заяви Агенцията за капиталово развиване на Татарстан. Инвестиционният съвет на Татарстан утвърди плана на компанията на съвещание в петък, заяви.

В допълнение към TPA, заводът ще създава биоетанол (използван като добавка за моторно гориво) и етер-алдехидна секта (EAF).

Изпълнението на плана е планувано за 10 години. В момента са създадени бизнес проект и финансов модел на плана, избрани са терени за строителство, изготвя се документи и се съгласуват главните параметри на плана.

По-рано беше обявено, че Tatneft възнамерява да построи индустриално оборудване за терефталова киселина с потенциал от 600 хиляди тона годишно, с цел да достави предприятието Ecopet със първични материали, която петролната компания закупи през юни 2021 година Тя купи акции на компании, включени в групата: 100% от Ecopet JSC (промишлен комплекс), 100% от TD Ecopolymers LLC (търговска къща), 100% от индустриалния парк на Balttekhprom LLC, както и права на искове против тези компании.
 Препродажба на остатъци от Първата международна война: Как забогатя най-голямата чуждестрана компаниия в Русия?
Препродажба на остатъци от Първата международна война: Как забогатя най-голямата чуждестрана компаниия в Русия?

Forbes класира най-големите задгранични компании в Русия по доходи за 2022 година

Стартирането на производството на TPA в TANECO е планувано ориентировъчно за 2024-2025 година, сподели ръководителят на Tatneft Наил Маганов пред кореспонденти през юли 2021 година, отбелязвайки, че капиталовият развой " към този момент е почнал ".

Ecopet е най-голямото дружество за произвеждане и продажба на PET в Русия и Източна Европа. Предприятието е пуснато в употреба през 2011 година Номиналният потенциал на завода е 220 хиляди тона годишно.

PET се употребява за производството на PET бутилки и кутии, контейнери и опаковки за храни, както и други артикули. Терефталовата киселина е суровина за производството на полиетилен терефталат. Сега единственият производител на терефталова киселина в Русия е Bashkir Polyef (част от холдинга SIBUR).
 Флот от
Флот от " тъмни кораби ", които фалшифицират местоположението си, търгуват с нефт по целия свят за милиарди долари

Само за 2022 година са разпознати над 1100 танкера, свързани с Русия, които са изключвали транспондерите си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР