Руската нация е високотехнологична. В това спор няма. Роботизацията в

...
Руската нация е високотехнологична. В това спор няма. Роботизацията в
Коментари Харесай

Клонираните атакуват, роботи чистят улиците на Москва

Руската нация е високотехнологична. В това спор няма. Роботизацията в заводите на „ АвтоВАЗ “ била на равнището на тези в японските автомобилни фабрики, руснаците вършат акумулатори за електробуси, които били най-хубавите в света, а през вчерашния ден стана ясно, че са създали и трансмисия, която не отстъпвала по нищо на западните аналози.

Сега в хибридната война се включи и кметът на Москва, който в персоналния си блог разгласи, че „ Пикселите “ нападат. Това са автоматизирани почистващи машини, чийто проби са почнали предишния април.

Тук ще отбележим, че до момента в който Tesla прави хуманоиден робот, който един прелестен ден ще размени индивида на поточната линия за произвеждане на коли, в Русия се вършат „ роботи “ за разчистване на улиците. Но кой каквото може.

През декември са направени нови проби, като регионът им на разчистване е бил уголемен с парка „ Кузминки “. Сега, като се изключи че остават непрекъснато да почистват парка, опитът се уголемява до 12 броя на роботите, а местата на разчистване до пет.

От януари 2024 година 10 „ Пиксела “ вземат участие в постоянното разчистване на пешеходни пътеки в парковете парка „ Кузминки “.

„ Pixel “ е оборудван с разнообразни сменяеми плъгини, с помощта на които може да работи през цялата година и при съвсем всевъзможни метеорологични условия: чисти сняг през зимата, мете и мие пътя през лятото. Електрическата батерия е предопределена за 16 часа самостоятелност. В същото време роботът е много бърз: оптималната скорост е 10 км/ч, а по време на работа – 5 км/ч.

Още по тематиката може да прочетете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР