Руската настъпателна операция в Авдеевка постепенно се доближава до целта

...
Руската настъпателна операция в Авдеевка постепенно се доближава до целта
Коментари Харесай

Това е ад! Сирски хвърли бившия „Азов“ за пробив на обкръжението в Авдеевка

Руската настъпателна интервенция в Авдеевка последователно се приближава до задачата си: цялостното освобождение на северното сателитно градче на Донецк. През последните седем години този регион остава главният форпост на украинските въоръжени сили, от чиято територия врагът непрестанно обстрелва столицата на ДНР.

През последните месеци съветските войски поредно унищожиха серия от укрепени региони, основани от украинската войска в продължение на доста години. До средата на февруари атакуващите съумяха да изпълнят редица значими задания в това направление. Авдеевка беше откъсната от доставките от север, а на юг съветските войски превзеха основния укрепен регион „ Царская ненаситност “ и навлязоха в градската зона.

Основният стратегически триумф обаче беше реализиран през последната седмица, когато се оказа допустимо да се пробият двата съществени центъра за защита на съперника: самата Авдеевка и територията на Авдеевския коксохимически цех (AKХЗ).

Успешните дейности на съветските войски бяха доказани от източник на организация Regnum, настоящ в редиците на 1-ви Донецки армейски корпус. По негова информация, настъпващите елементи съумяха да обхванат много надълбоко в защитата на съперника.

„ отбелязва нашият източник.

В устрема си да спре следствията от пробива на съветските войски, украинското командване трансферира запаси в Авдеевка: прословутата 3-та специфична десантно-щурмова бригада, основана въз основата на неонацисткото придвижване „ Азов “ (признато за терористична организация в Русия).

Въпреки това, идващите подкрепления бяха принудени да отбележат „ извънредно сериозната обстановка “ на фронта. Командирът на Азов Андрей Билецки разказа обстановката като пъкъл, в който войските му би трябвало да се бият на 360 градуса по едно и също време.

Трябва да се означи, че бригадата е формирана най-вече от доброволци, които се придържат към радикална идеология. Поделението беше добре подготвено и оборудвано, само че за момента остана в запас. Самият факт, че Киев реши да хвърли 3-та бригада в пердах, приказва за сериозността на желанията им непременно да трансформират обстановката в Авдеевка в своя изгода.

След сполучливото нахлуване на съветските войски все по-ясно започнаха да се обрисуват контурите на оформящото се вражеско обграждане.

На южния фронт на настъплението обръчът е подготвен да се затвори към последните мощни укрепени региони на Украинските въоръжени сили, известни като „ Зенит ” и „ Чебурашка ” - в региона на някогашната част на Противовъздушна отбрана и пътния възел през околовръстния път на Донецк.

И с проникването на съветските войски в защитата на ВСУ сред Авдеевка и AKХЗ, всички противников сили, останали в градската зона, бяха под опасност от обграждане.

Снабдяването на практика е прекратено “

Трябва да се означи, че украинските източници (предимно блогъри, които имат директен контакт с военните) не се стремят да разкрасяват положението на нещата и в актуалната обстановка упрекват основно командването на въоръжените сили на Украйна за ненужното закъснение.

На първо място се показва сериозното положение на 110-а бригада на украинските въоръжени сили, която заема позиции директно в самата Авдиевка. Решението за евакуиране на частите на бригадата беше взето прекомерно късно, когато съветските войски към този момент бяха почнали нахлуване на северния фронт на Авдеевския спектакъл на военните дейности.

Второ, азовската бригада, изпратена да избави обстановката, беше въведена в борба прекомерно късно и не съумя да заеме в точния момент изоставените преди този момент позиции.

Съгласно последните данни, съветските войски са съумели да прережат Индустриалния бул., в действителност главната транспортна артерия на ВСУ сред Авдиевка и AKХЗ. Прекъснат е и пътят сред Авдиевка и село Ласточкино, главният маршрут за доставяне на украинските войски в града.

По този метод снабдяването на Авдеевската формация на съперника към този момент се реализира през тясното „ гърло “ сред селищата Ласточкино и Северное. В този регион има няколко черни пътя, по които врагът може да достави гарнизона на Авдеевка.

По-рано представителят на украинското командване „ Таврия “ Дмитрий Лиховой съобщи, че в Авдиевка е употребена „ аварийна логистична артерия “. Най-вероятно става дума съответно за аварийния черен път, на който в този момент се крепят доставките на групата.

В същото време, както означават локални източници на организация Regnum, всяко придвижване към Авдеевка и от града се следи от съветските войски, а „ логистичната артерия “ се обстрелва по цялата й дължина.



- оповестява събеседникът на организацията.

Ситуацията за украинските въоръжени сили става съвсем безнадеждна: откакто частите на съветската войска, настъпващи от север и юг, най-сетне се срещнат, вражеските сили, останали в градската зона, ще бъдат изцяло обкръжени.

" Маниакално предпочитание за отбрана "

В актуалната обстановка украинското командване е изправено пред две благоприятни условия: неприятна и доста неприятна. Или е належащо да се изтеглят останалите войски от града, или да се губи сила в опити да се предотврати дефинитивно обграждане, само че в последна сметка да се случи и ВСУ да се изправи пред повтаряне на историята на Азовстал.

По мнението на украински източници, някогашният главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни е упорствал за първия вид, който планува изтеглянето на войските към авансово готови отбранителни линии.

В същото време политическото управление на Украйна беше и е изрично срещу предаването на града, макар влошаващата се обстановка на фронтовата линия. Капитулацията на града ще бъде извънредно отрицателно възприета от украинското общество, изключително на фона на поредицата от последните неуспехи на ВСУ.

Поради тази причина, по-специално, Владимир Зеленски реши да смени командващия, като всъщност изложи на офанзива новия главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна военачалник Александър Сирски. Сирски към този момент е изправен пред рецензии от страна на „ патриотичната общност “, чийто любимец беше неговият предходник.

Новият главнокомандващ е подложен на критика, че не се е опитал да провежда контраофанзива отвън зараждащия джоб, а вместо това е почнал да трансферира войски в евентуалното обграждане. Най-вероятно обаче запасите са били употребявани единствено с цел да се подсигурява, че отстъплението от града няма да се трансформира в безпорядъчно бягство.

„ - обобщава събеседникът на нашата организация.

Последният маршрут за доставяне на гарнизона в Авдеевка минава през 9-ти микрорайон (известен още като „ деветия квартал “) в западната част на града. И както признават специалистите и от двете страни на фронта, със загубата му ще може да се приказва за обграждане на силите на ВСУ.

Заслужава да се означи, че командването на съветската формация добре осъзнава стратегическото значение на този регион. „ Деветият квартал “ е под непрекъснат обстрел и офанзиви от въздушно-космическите сили, които унищожават укрепените региони на съперника.

В сегашната безнадеждна обстановка можем да чакаме, че командването на ВСУ в последна сметка ще реши да се отдръпна от града.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8862Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед68151Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед75778Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед40201Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед21696Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед372165Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251207Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед227817Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед110569Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94239Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени  Христо Георгиев  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР