Руската намеса в президентските избори на САЩ не е повлияла

...
Руската намеса в президентските избори на САЩ не е повлияла
Коментари Харесай

ЦРУ опроверга шефа си за руската намеса в изборите в САЩ

Руската интервенция в президентските избори на Съединени американски щати не е повлияла на крайния резултат - това съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо, като незабавно след тоя изявление от Агенцията поправиха своя шеф.

Изявлението на Централно разузнавателно управление на САЩ по-късно на Помпейо споделя, че позицията на Агенцията не се е трансформирала, а " шефът не е имал поради противоположното ".

ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и Националната организация по сигурност на Съединени американски щати са обединени към мнението, че съветската интервенция освен е повлияла на изборите, а е причина Тръмп да стане президент, написа Си Ен Ен.

Най-високопоставеният демократ в комисията по разузнаване на Камарата на представителите на американския Конгрес Адам Шиф разкритикува Помпейо за това изявление.

" Бях надълбоко отчаян да науча, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Помпейо е декларирал, че разследващата общественост е открила, че съветската интервенция в нашите избори не е повлияла върху резултата. Всъщност разследващата общественост не е установявала сходно нещо, нито би могла ", съобщи Шиф.

Изявлението на Помпейо наподобява необичайно на фона на това, че през това лято, запитан дали Русия се е пробвала да въздейства на изборите, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ отговори " Разбира се, месили са се в изборите и преди този момент. Правят го от пъклен доста време. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР