Руската корпорация "Роскосмос“ не изключва Международната космическа станция (МКС) да

...
Руската корпорация "Роскосмос“ не изключва Международната космическа станция (МКС) да
Коментари Харесай

МКС може да остане без екипаж

Руската корпорация "Роскосмос “ не изключва Международната галактическа станция (МКС) да остане без екипаж, само че ще се опита да избегне сходно развиване на събитията след повредата с галактическия транспортен съд "Съюз ". Това сподели изпълнителният шеф на държавната корпорация Сергей Крикальов, представен от РИА Новости.

Крикальов означи, че проектите за изпращане екипажи на МКС ще се трансформират, както и датата на връщане на екипажа там. "Най-вероятно датите на старта на товарния транспортен съд, който трябваше да лети по-късно, ще се трансформират. Разглеждаме взаимоотношението с сътрудниците, смяната на програмата, смяната на датите за полет ", изясни той.

Според представителя на "Роскосмос " в планувания график няма да се организира и излизането в открития космос, планувано за 15 ноември, с цел да проучат дупките в корпуса на кораба "Союз ". Той акцентира, че корпорацията ще търси опция да провежда това излизане.

Ракетата "Союз-ФГ “ през вчерашния ден не съумя да изстреля галактически транспортен съд “Союз-М10 “ с новия екипаж на МКС в орбита. Астронавтите съумяха да кацнат със избавителна капсула на Земята. Руският космонавт Алексей Овчинин и американецът Ник Хайг не бяха ранени. Двигателите на ракетата, която трябваше да доближи до Международната галактическа станция, изключиха към 2 минути след излитането от космодрума в Байконур. Капсулата се приземи на казахстанска територия и на мястото бяха изпратени избавителни екипи, които да обезпечат здравето на галактическия екипаж. За благополучие всичко се размина без жертви, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР