Руската компания Лукойл“ ще съди българската държава заради обвиненията в

...
Руската компания Лукойл“ ще съди българската държава заради обвиненията в
Коментари Харесай

„Лукойл“ ще съди България заради уронен имидж

Руската компания „ Лукойл “ ще съди българската страна поради обвиняванията в контрабанда, отправени от депутати от ръководещата коалиция. Това излиза наяве от публична позиция на сдружението, изпратена през днешния ден – ден след предлагането да бъде прекъсната концесията ѝ върху пристанище „ Росенец “.

Голословните обвинявания от страна на представители на някои политически партии и парламентарни обединявания могат да се отразят отрицателно върху имиджа на марката и репутацията на нашата компания, за която множеството от нейните служащи и чиновници, клиенти и снабдители не престават да считат, че е един от най-хубавите работодатели, сътрудници и клиенти в Европейския съюз “, пишат от съветската компания.

В тази връзка „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД има намерение да се обърне към съда за отбрана на своята делова известност.

Става въпрос за коментара на един от съпредседателите на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Атанас Атанасов, който през вчерашния ден в коридорите съобщи, че има данни през пристанището да минава контрабанда.

Имаме данни и това нещо обществено е известно, че откакто българската страна няма надзор върху това пристанище, от там минава контрабанда, т.е. една огромна част или избрана част от нефта, който се внася, не се заявява пред българската страна и приходите, които осъществят концесионерите, отиват за подкрепяне на Русия във войната “, съобщи той.

„ Лукойл “ в този момент споделя, че „ всички обществено отправени обвинявания в контрабанда и други нарушавания на територията на пристанищен терминал „ Росенец “ не дават отговор на действителността “.

Дружеството добавя, че постоянно „ напълно е изпълнявало уговорките си по концесионния контракт, подписан с Република България през 2011 година за период от 35 години, и не вижда учредения за неговото анулиране “.

Движението на енергийни артикули, тяхното предпазване и преправка са обект на строго контролиране по националното законодателство, европейското и интернационално право. Контролът, реализиран от страната, е всекидневен – от идване на танкера със суровина до отплаването му, претрупан с нефтопродукти, се споделя още в позицията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР