Руската компания Лукойл беше принудена да продаде завода си в

...
Руската компания Лукойл беше принудена да продаде завода си в
Коментари Харесай

Рафинерията на “Лукойл” в Сицилия е продадена за 1.5 млрд. евро

Руската компания " Лукойл " беше принудена да продаде завода си в Италия, защото европейското петролно ембарго щеше да го остави без сигурни доставки.

Рафинерията на " Лукойл " в Италия към този момент е благосъстоятелност на кипърски капиталов фонд G.O.I. ENERGY S.r.l1. Стойността на договорката е оценена на 1.5 милиарда евро.

G.O.I. ENERGY S.r.l. е енергийното поделение на Argus New Energy Fund и има надзорен дял в Bazan Group, една от най-големите енергийни компании в Израел.

Продажбата на рафинерията в Италия значи, че " Лукойл " е продал един от своите активи в Европа. От трите рафинерии на съветската компания в Европа остана да работи единствено " Лукойл-Нефтохим " в Бургас.

Продажбата на рафинерията на " Лукойл " в Италия не би трябвало да има директно влияние върху България. От трите рафинерии на съветската компания в Европа остана да работи единствено " Лукойл-Нефтохим " в Бургас, за която българското държавно управление изиска изключение от глобите до края на 2024 година, като разгласи, че прекъсването на комплекса ще затрудни снабдяването на България с горива.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР