Руската комисия за изкуствен интелект е разформирована (снимка: CC0 Public

...
Коментари Харесай

Закриха руската комисия по изкуствения интелект


Руската комисия за изкуствен интелект е разформирована (снимка: CC0 Public Domain)

В съветския формален интернет портал за правна информация беше оповестена резолюция, в която се показва, че към този момент няма да има подкомисия за развиването на изкуствен интелект в страната. Правителството е решило да отстрани подкомисията за развиване на изкуствения разсъдък към държавната комисия по цифрово развиване, потреблението на осведомителни технологии за възстановяване на качеството на живот и изискванията за бизнес.

В решението не са посочени претекстове, нито има информация дали ще бъде образуван различен орган, който да извършва сходна роля. Във връзка със закриването на подкомисията за изкуствения разсъдък отпадат и редица актове и разпореждания, свързани с нейната активност.

Подкомисията бе образувана през 2019 година след разделянето на държавната комисия по цифрово развиване, която беше ръководена от Дмитрий Медведев, тогава министър-председател, а в този момент заместник-председател на Съвета за сигурност. Съпредседатели бяха някогашният началник на Министерството на стопанската система Максим Орешкин и президентът на Сбербанк Герман Греф.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР