Руската журналистка Марина Овсянникова, която беше арестувана заради показването на

...
Руската журналистка Марина Овсянникова, която беше арестувана заради показването на
Коментари Харесай

Марина Овсянникова след ареста: Не бъдете зомбита, не слушайте пропагандата

Руската журналистка Марина Овсянникова, която беше задържана поради проявлението на антивоенен афиш в ефира на централните новини на " Первий канал ", няма планове да напусне Русия без значение от опасността да бъде разследвана и наказана със затвор. 

В изявление за Reuters Овсянникова споделя, че не се усеща като " героиня ", а желае митингът ѝ да отвори очите на сънародниците ѝ за това, че са подложени на операции от държавната агитация.

" Вярвам в това, което направих, само че в този момент разбирам мащаба на проблемите, с които би трябвало да се оправям, и естествено се тормозя извънредно доста за сигурността си ", споделя тя пред Reuters. 

" Абсолютно не се въприемам като героиня. Наистина желая да усетя, че тази жертва не е безрезултатна и че хората ще отворят очите си ", споделя Марина Овсянникова. 

Жената беше задържана за повече от 12 часа, откакто се появи зад тила на водещата на новинарската емисия " Время " с афиш, на който пишеше " Не на войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат ". 

Още на идващия ден тя беше наказана по административна процедура на санкция в размер на 30 000 рубли (280 долара) поради нарушаване на организационния ред в малкия екран. Отделно от това обаче източници на ТАСС твърдяха във вторник, че Овсянникова е разследвана и от следствените органи по линия на новото законодателство против " подправените вести ", при което оптималното наказване е 15 години отнемане от независимост. 

От Reuters са изпратили документално питане до съветското Министерство на вътрешните работи по случая с редакторката от " Первий канал ", като към момента няма отговор дали наказателното произвеждане продължава или не. 

Овсянникова споделя още, че не стачкува единствено против войната, само че и против метода, по който се образува публичното мнение в Русия. Посланието ѝ към съветските жители е: 

" Не бъдете такива зомбита; не слушайте пропагандата. Научете се по какъв начин да анализирате информацията. Научете се по какъв начин да намирате и други източници на информация - освен съветската държавна телевизия ", споделя още тя. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР