Руската инвазия в Украйна е била неизбежна и нейната единствена

...
Руската инвазия в Украйна е била неизбежна и нейната единствена
Коментари Харесай

Фалшивите новини и войната в Украйна – как действа руската пропаганда

Руската инвазия в Украйна е била неизбежна и нейната единствена цел е „ денацификацията “ на страната. Медиите не отразяват истината за протичащото се и се стремят да злепоставят Кремъл. Западът носи виновност за продължаващите кръвопролития, защото оказва помощ на Киев. Това са единствено част от изказванията, които Москва непрестанно повтаря в опит да оправдае решението си за започване на военни дейности против Украйна. Кои са главните способи, употребявани от съветската агитация? Какви са посланията, които Кремъл желае да внуши на хората? И за какво разграничаването на истината от лъжите се трансформира във все по-сериозно предизвикателство?

Ukraine has shifted its war strategy in recent weeks, and slowed Russia’s advances. With a growing arsenal of long-range Western weapons, Ukraine has hit Russian forces deep behind enemy lines, striking targets that are key to Moscow’s combat potential.
— The New York Times (@nytimes)
В отбрана на съветската инвазия

Пропагандата и разпространението на подправени вести са неделима част от всеки боен спор, означи за Джули Смит, която е специалист в областта на медиите и всеобщите връзки от университета „ Уебстър “. „ Дезинформацията постоянно е била употребена като оръжие, само че сега тя може да пътува със скоростта на светлината. Вече всеки може да сътвори подправена вест и да я показа като „ изцяло достоверна “, достигайки до огромна публика “, акцентира тя. Според нея, „ главната цел на съветската агитация са жителите на самата Русия. Кремъл желае да показа дейностите си в Украйна като „ обективни “ и „ почтени “, заглушавайки всяка рецензия, отправена против президента Владимир Путин и политиката, която той води “.

На същото мнение е и лекторът в Манчестърския университет Джон Уолтън, който е експерт по всеобщи връзки. Ето какво съобщи той особено за Vesti.bg: „ Смятам, че Русия употребява дезинформацията по няколко метода. От една страна, Кремъл по всякакъв начин се пробва да убеди руснаците, че войната в Украйна е нещо неизбежно и даже потребно. Изказванията на Путин и хората към него са очебийно манипулативни, те се стремят да показват Украйна като страна, ръководена от нечовечен и „ нацистки “ режим. Това обаче няма по какъв начин да промени обстоятелството, че Русия е агресор, нахлул в една самостоятелна страна и почнал кървясъл спор, който по всяка възможност ще продължи още дълго време. Кремъл също по този начин не стопира да разказва НАТО като нападателна организация, която се пробва да съсипе Русия. С всичките си дейности и изявления на своите представители обаче Алиансът потвърждава, че единствената му цел е да подсигурява сигурността на страните членки ".

Allies are boosting their political and practical support to as it continues to defend itself against Russia’s full-scale invasion
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР