Руската информационна агенция ТАСС съобщава, че българските състезатели по вдигане

...
Руската информационна агенция ТАСС съобщава, че българските състезатели по вдигане
Коментари Харесай

В Русия: България аут от състезанията по щанги за година

Руската осведомителна организация ТАСС оповестява, че българските състезатели по повдигане на тежести ще бъдат отстранени от всички интернационалните издания за година. От Българската федерация изрично отхвърлиха пред bTV.

ТАСС се базира на собствен вътрешен източник във интернационалния орган, който твърди, че глобата е поради неизплатена предходна санкция в размер на 500 хиляди $.

Президентът на българската федерация Неделчо Колев беше безапелационен, че на конгреса, провел се през вчерашния ден в Румъния, това не е обсъждано. На него беше решено Русия, Китай, Турция, Армения, Азербайджан, Беларус, Молдова, Казахстан и Украйна да бъдат изхвърлени за година от интернационалните надпревари поради нарушаване на антидопинговите правила, като по този метод ще пропуснат Световното състезание по повдигане на тежести в Съединени американски щати в края на ноември.

По-рано Българската федерация по повдигане на тежести беше отстранена в цялостен състав от участия поради позитивна допинг-проба на 11 щангисти, дадена през март 2015 година. Тогава нашите състезатели дадоха позитивен тест от анаболния стероид станозолол. В хода на следствието стана ясно, че българските тежкоатлети са жертва на непозната немарливост.

Анализатори от Германия, които се занимаваха със случая, откриха, че станозололът, е бил прибавен в хранителка добавка в индустриални условия и българските щангисти, техните треньори и ръководители въобще не са подозирали за съществуването му. Но изпълнителният съвет на Международната федерация не позволи България до присъединяване с тима си по повдигане на тежести на Олимпийските игри в Рио де Жанейро и разгласи, че нашата федерация би трябвало да заплати санкция от 500 хиляди $.

България обаче апелира тази финансова глоба и даже в две от делата нашата федерация е спечелила.

Колев разкри, че в всекидневен диалог с президента на Международната федерация Тамаш Аян, е договорил съглашение за санкцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР