Руската информационна агенция ТАСС ни информира, че специалистите на ГКНПЦ

...
Руската информационна агенция ТАСС ни информира, че специалистите на ГКНПЦ
Коментари Харесай

Най-накрая успяха да поправят горивните резервоари на МЛМ Наука

Руската осведомителна организация ТАСС ни осведоми, че експертите на ГКНПЦ “Хруничев ” най-накрая са съумели да ремонтират нечистите с железни стърготини горивни резервоари на модула МЛМ “Наука ”. Следователно те ще бъдат употребявани за изстрелването на модула и няма да се постанова правене на нови резервоари по пример на “Фрегат ”.

“Ще бъдат употребявани общоприетите резервоари, те сполучливо са минали през тестванията, всички проблеми с тях са решени. Сега приключва оформянето на съответстващите документи ”, оповестява един от анонимните източници в ракетно-космическия бранш за ТАСС.

Друг източник споделя, че въпреки и резервоарите на “Наука ” да са проектирани за неведнъж потребление, в този момент те ще се употребяват единствено един път – за скачването на модула с МКС.

Полетът на модула по последна информация е плануван за края на 2020-та година. Ако датата бъде въобще спазена, това ще стане 13 години след в началото заложения период. През миналото десетилетие модулът мина през голям брой проблеми, а за куриозното му замърсяване със стърготини и до през днешния ден нямаме разбиране какво тъкмо се е случило. Легендите, които се носят в ГКНПЦ “Хруничев ”, описват, че по време на преобразуването на модула от бекъп на “Заря ” в нова лаборатория “Наука ”, служащите не са получили точни указания какво да вършат и някои от тях са си помислили, че е трябвало да го нарежат за скрап. 

Руският модул “Наука ”, който би трябвало да бъде прикачен към Международната галактическа станция. Снимка: ГКНПЦ Хруничев

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР