Руската икономика ще се възстановява повече време от очакваното по-рано.

...
Руската икономика ще се възстановява повече време от очакваното по-рано.
Коментари Харесай

Руската банка прогнозира възстановяване на икономиката на страната

Руската стопанска система ще се възвръща повече време от предстоящото по-рано. Това се показва в отчет за парично-кредитната политика на Руската централна банка (РЦБ), публикуан през днешния ден и представен от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
" Спадът на брутния вътрешен артикул (БВП) през 2022 година ще бъде по-малък, само че възобновяване ще отнеме повече време от предстоящото по-рано ", показват създателите на отчета.

РЦП усъвършенства базовата си прогнозата си за съветския Брутният вътрешен продукт през 2022 година до стесняване от 3-3,5 на 100 по отношение на предстоящите преди 4-6 на 100. За третото тримесечие съответно се чака стесняване от 4 на 100 на годишна основа, а през четвъртото - към 7,1 на 100.

Влиянието на шоковете от страна на предлагането евентуално могат да се окажат по-продължителни във времето - за 2023 година се чака стесняване на съветската стопанска система с 1-4 %, като повишаването през четвъртото тримесечие на идната година ще бъде по-малко от предстоящото по-рано. За 2024-2025 година плануваният напредък на Брутният вътрешен продукт е 1,5-2,5 %, се показва в отчета.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР