Руската икономика може да се нуждае от десетилетие, за да

...
Руската икономика може да се нуждае от десетилетие, за да
Коментари Харесай

Сбербанк: Русия ще се нуждае от десетилетие, за да се върне към нивата преди санкциите

Руската стопанска система може да се нуждае от десетилетие, с цел да се върне към равнищата преди глобите от 2021 година Това съобщи основният изпълнителен шеф на най-голямата банка в страната, Сбербанк, оповестява организация Ройтерс. Икономическите ограничавания отрязаха Русия от половината от нейната търговия, цитира news.bg.

Западните страни постановиха стопански наказания на Русия, най-тежките които една нация в актуалната история е преживявала, откакто Москва изпрати войски в Украйна на 24 февруари, наричайки това " специфична военна интервенция ".

Руските активи получиха неотложен удар и потребителските цени се повишиха, което накара управляващите да вкарат финансов надзор, да покачат главната рента и да лимитират способността на задграничните вложители да продават активите си в Русия.

Герман Греф, чиято банка се преглежда като заместител на съветската стопанска система, като държи по-голямата част от депозитите на семействата и корпоративните заеми, оцени в петък, че страните, които са блъснали Русия със наказания, съставляват 56% от нейния експорт и 51% от вноса.

" Това е опасност за 15% от брутния вътрешен артикул на страната, по-голямата част от стопанската система е под обстрел ", сподели Греф, някогашен министър на стопанската система, пред годишния интернационален стопански конгрес на Русия в Санкт Петербург.

" В резултат - и в случай че не създадем нищо - може да ни би трябвало към десетилетие, с цел да върнем стопанската система на равнищата от 2021 година ", сподели Греф, призовавайки за структурно реформиране на съветската стопанска система.

Санкциите против съветски банки значително ограничиха финансовите транзакции с задгранични сътрудници, до момента в който Русия също е блокирана от приемане на съоръжение и елементи, нужни за нейната автомобилна, енергийна и въздушна промишленост.

Според Греф товарните колета са паднали шест пъти, до момента в който превозването по море и въздух също е възпрепятствано, защото глобите попречиха на съветските самолетни компании да летят на запад, а на кораби под съветски байрак е неразрешено влизането в пристанищата на Европейски Съюз.

Въпреки че признават огромни неуспехи, съветските управляващи обявиха, че стопанската система се оправя по-добре от в началото предстоящото, като някои потоци към този момент се диверсифицират и по-високите цени на силата - частично вследствие на наказания - оказват помощ на държавните доходи.

Докато Европейският съюз се готви да изостави съветските изкопаеми горива до 2027 година, Русия пренасочи повече от половината от доставките си на нефт към Азия, сподели на същия конгрес Александър Дюков, началник на третия по величина производител на нефт в страната Газпром петрол.

Дмитрий Панков, основен изпълнителен шеф на Delo Group, която ръководи най-голямата съветска железопътна карго компания Transcontainer и Global Ports с морски терминали в северозападната, далечната източна и южна част на страната, сподели, че до момента в който спадът в товарните транспорти продължава, азиатските клиенти започнаха да се появяват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР