Руската газова компания засега не е получила от „Нафтогаз Украйна“

...
Руската газова компания засега не е получила от „Нафтогаз Украйна“
Коментари Харесай

Три дни от просрочване на плащането на „Газпром“ струват 1,8 млн. долара на „Нафтогаз Украйна“


Руската газова компания към този момент не е получила от „ Нафтогаз Украйна “ заплащането за доставения газ, избрани от Арбитражния съд на Стокхолм. Както оповестява РИА Новости, базирайки се на заместник-председателя на „ Газпром “ Александър Медведев, санкцията за просрочване на заплащането е 1,8 млн. $.

Той отбелязва също по този начин, че един ден просрочване на заплащането коства на „ Нафтогаз “ сумата от 600 хиляди $.

Както оповестиха по-рано от съветската компания, арбитражът признава главните настоящи положения в контракта сред двете страни и също така е удовлетворил по-голямата част от настояванията на „ Газпром “ за възнаграждение на доставеният газ в Украйна. Съдът е задължил също по този начин „ Нафтогаз “ да заплати сумата от 2,019 милиарда $ и рента с дата от 22 декември тази година в размер от 0,03 % за всеки ден просрочване.

Украинската компания „ Нафтогаз “ твърди от своя страна, че тя победител в арбитражния развой, а съдът е отхвърлил изцяло настояванията на „ Газпром “ по клаузата take or pay за сумата от 56 милиарда $. Изгодата от решението на съда украинската страна прави оценка на сумата от 75 милиарда $.
Съдебната сага сред украинската и съветската компания тече от 2014 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР