Руската федерация се опитва да разшири бойната мощ на армията

...
Руската федерация се опитва да разшири бойната мощ на армията
Коментари Харесай

РБК-Украйна алармира какво иска да направи Русия

Руската федерация се пробва да разшири бойната мощност на армията без обща готовност. Властите на Удмуртска република основават формирования за подсилване на фронтовата линия в Украйна.

Това се показва в последния отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

В неотдавнашен отчет на института се отбелязва, че на 7 декември ръководителят на Удмуртската република Александър Бречалов е оповестил основаването на четири нови формирования в района. Това са зенитно-ракетен дивизион " Евгений Драгунов ", зенитно-ракетен дивизион " Чепца ", мотоциклетният батальон " Вармун " и десантно-щурмова дивизия " Кама ". Скоро тези формирования ще бъдат трансферирани в Украйна за присъединяване във военните дейности.

Според Бречалов удмуртите са комплектували тези нови елементи след сключване на неуточнени контракти с Министерството на защитата на Руската федерация, написа " Фокус ".

" Изглежда, че тези елементи са съветски нередовни формирования с незнаен брой, които евентуално не дават отговор на доктриналната последна мощ на техните декларирани ешелони. Властите на Република Удмуртия евентуално ще наемат локални доброволци, с цел да окомплектоват тези елементи, за неотложно подсилване на фронтовата линия в Украйна ", се показва в отчета на ISW.

Междувременно Министерството на защитата на Руската федерация разгласи в допълнение опростяване на процедурата за издаване на удостоверения на участници в пълномащабна война против Украйна.

На 8 декември Министерството на защитата на Русия заяви, че съветските бойци към този момент няма да би трябвало да подават документи за приемане на ветеранска карта, защото ведомството автоматизирано ще издава тези карти въз основа на към този момент наличната информация за участник във военните дейности.

" Опростяването на тази процедура може да бъде част от продължаващите старания на Русия за формализиране, ориентирани към възобновяване на съветския административен надзор върху нередовните формирования, участващи в пълномащабното навлизане на Русия в Украйна ", считат аналозаторите ISW.

Украинската медия напомня, че съветски посредници вербуват и продават жители на Непал за работа в съветската войска и присъединяване във военните дейности против Украйна.

Полицията в Непал е арестувала 10 души, които са продавали туристически визи на безработни на висока цена и по-късно са ги изпращали да бъдат  вербувани в съветската войска, показва РБК-Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР