Руската федерация не планира да окупира територията на Украйна. Това

...
Руската федерация не планира да окупира територията на Украйна. Това
Коментари Харесай

Руският посланик у нас с коменар на широк кръг от теми

Руската федерация не възнамерява да окупира територията на Украйна. Това сподели посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова във видеозапис, публикуван от дипломатическата задача. В него тя изяснява, че има решение всяка седмица да дава сходни брифинги за дейностите на съветските сили в Украйна и последствията от тях, по нейни думи и поради ограничаването на лъчение на съветски медии в страната.

Посланичката разяснява необятен кръг от тематики, измежду които връзките на България и Русия, както и проектите на европейските водачи Европейски Съюз да стане самостоятелна от съветските енергийни доставки.

Митрофанова акцентира също по този начин, че България е била една от първите в Европейски Съюз, които са оповестили възбрана за прехвръкване на съветски самолети над наша територия.

" Без подозрение тази неприятелска стъпка ще се отрази отрицателно върху интензитета на двустранните връзки, в това число в областта на туризма. На 2 март Министерство на външните работи разгласи двама сътрудници на посолството за " личност нон грата ". Това е 11 случай от 2019 година насам. Поредното изпъждане на дипломати под фиктивен предлог не може да се преглежда по различен метод, друг от блян на София да " налее масло в огъня " в разпалваната от груповия Запад антируска нервност ", сподели посланичката.

Тя подсети, че Русия е присъединила България в листата на неприятелските страни.

Елеонора Митрофонова съобщи още, че " европейските служители за следващ път се пробват да трансферират на страната ѝ проблемите и неуспехите в енергийната им политика ". " Русия няма никакво отношение към настоящото повишаване на цените на пазара. Днес " Газпром " изцяло извършва отговорностите си ", безапелационна бе тя.

" Обсъждането на опциите страните в Европейски Съюз да се откажат от съветските петрол и нефтени артикули подвигнаха цените на пазара. Всички знаят, че съветските артикули са най-конкурентноспособните на европейския пазар. Отказът от съветски петрол ще докара до тежки последствия за международния и за европейския пазари. Покачването на цените ще бъде непредсказуемо, а европейските консуматори ще са главните потърпевши от инфлацията ", акцентира тя.

Митрофанова повтори тезата на Москва, че Русия взима всички вероятни ограничения за запазването на живота и сигурността на цивилното население в Украйна. " Ударите се нанасят единствено по военни обекти при потреблението на високоточни оръжия ", добави Митрофанова. По думите й досега 2911 военни обекти са разрушени. 90% от военните летища на Украйна са били изумени.

" Последните 2 дни се прави всички допустимо за обезпечаване на филантропични коридори. Евакуацията на жителите върви мъчно, защото формированията на украинските националисти пречат на организацията. Те употребяват мирните поданици като жив щит ", съобщи тя.

Посланикът приказва и за биологичните лаборатории, за които Русия заяви, че е разкрила в Украйна. По думите й не престават анализите на документите за " секретно военно-биологични действия на Съединени американски щати ".

" Американците са възнамерявали работа с патогените върху птици и влечуги, а по-късно да се учат опциите за преместване на африканска чума и антракс по свинете. Провеждали са опити с образци от ковид от прилепи. Целта е била е основаване на биологично оръжие за прикрито разпространяване на смъртоносни патогени, ориентирани против Русия. Тези патогени могат да бъдат рискови и за цяла Европа ", добави посланичката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР