Руската федерация е уверена, че мисията на ООН в Косово

...
Руската федерация е уверена, че мисията на ООН в Косово
Коментари Харесай

Русия призова ООН незабавно да разпусне косовската армия

Руската федерация е уверена, че задачата на Организация на обединените нации в Косово е задължена да предприеме ограничения за демилитаризация и разформироване на всички въоръжени косовско-албански обединения. Това се показва в изказване, оповестено от Министерството на външните работи на Руската федерация, съобщи TACC, представена от организация " Фокус ".
„ Ние имаме вяра, че интернационалното наличие в Косово, най-много на Временната административна задача на Организация на обединените нации в Косово (ЮНМИК) и Силите за Косово, в сходство с техните мандати, които работят на основата на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност, са длъжни да подхващат незабавни и всеобхватни ограничения за демилитаризиране и разформироване на всевъзможни въоръжени косовско-албански обединения ", акцентира от Министерството.
„ Изненадващо е, че реториката на редица американски и европейски политици, висши генерали от НАТО, които се пробват да убедят себе си и обкръжаващите ги, че решението на Прищина (създаването на армията) не трансформира същността на Косовските сили за сигурност. Но в действителност става въпрос за увеличение на броя им на половина, за основаване на запаси, както и най-важното – замяна на съществуващите до момента сили, които до последно изпълняваха функционалности на гражданска защита. С помощта на Съединени американски щати и редица страни от НАТО наложително към този момент се приготвят косовоалбанските военни, усилват се доставките на оръжия и техника “.
В същото време, показва Министерството на външните работи на Русия, „ западните столици и Брюксел пренебрегват градивната и виновна линия на Белград, ориентирана към намиране на компромис за понижаване на напрежението. По-специално, сръбското управление се въздържа от предприемането на ответни ограничения по отношение на въвеждането на Прищина през ноември на 100-процентни мито върху стоките от Сърбия и Босна и Херцеговина, в реалност, ориентирани към основаване на пагубни условия за косовските сърби, продължаването на етническо пречистване против неалбанско население ", се споделя още в изказването.
В Москва установяват, че косовският министър председател Рамуш Харадинай систематично популяризира закани за обновяване на насилието и войната на Балканите, което е въплъщение на несъстоятелността на интензивно наложената от Запада агитация за концепцията за косовската държавност. По всичко проличава, че Косово от ден на ден се трансформира в огнище на неустойчивост, източник на капацитет за спор в района. Посредническата роля на Европейския съюз в разговора сред Белград и Прищина се провали ", е заключението на съветските дипломати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР