Руската федерация "е извършила тежки нарушения на Устава на Съвета

...
Руската федерация "е извършила тежки нарушения на Устава на Съвета
Коментари Харесай

ПАСЕ: Русия повече не може да бъде член на организацията

Руската федерация "е направила тежки нарушавания на Устава на Съвета на Европа, несъвместими със статута на страна членка, не съблюдава уговорките си пред Съвета на Европа и не извършва поетите пред него отговорности ". Поради това Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) смята, че Руската федерация "не може повече да бъде страна - членка на Организацията " , се споделя в формалното изказване на организацията.

Текстът, признат единомислещо в края на изключителна пленарна сесия, показва взаимност с Украйна, украинския народ и украинските членове на ПАСЕ, като удостоверява "непоколебимата поддръжка за суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници ".

Асамблеята е надълбоко обезпокоена от доказателствата за съществени нарушавания на правата на индивида и интернационалното филантропично право от страна на Руската федерация, в това число набези против цивилен обекти и филантропични коридори, "безразборно потребление на артилерия, ракети и бомбардировки ", както и взимане на заложници.

Парламентаристите приветстваха щедростта и солидарността, проявени от прилежащите страни, които не престават да одобряват стотици хиляди бежанци, множеството от които дами и деца, до момента в който в Руската федерация антивоенните митинги са грубо потискани, свободата на изложение и събрания е лимитирана, а съвсем всички самостоятелни новинарски организации са закрити.

В случай че Руската федерация престане да бъде член на организацията, Съветът на Европа би трябвало, съгласно ПАСЕ, да планува начинания, с цел да може да продължи "да поддържа и да се ангажира със бранителите на правата на индивида, демократичните сили, свободните медии и самостоятелното гражданско общество ".

С оглед на присъединяване на Беларус в експанзията на Русия Бюрото на ПАСЕ следва да "преустанови връзките " сред Асамблеята и управляващите на страната във всички свои действия.

В края на съвещанието ръководителят на ПАСЕ Тини Кокс съобщи: "Тъжно ни е, че през днешния ден трябваше да желаяме да изгоним страна, която е член на нашата Организация повече от 25 години, само че се веселя, че се осмелихме да го създадем. В тази Организация няма място за тези, които минават алените линии. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР