Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) задържа в Московска област

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) задържа в Московска област
Коментари Харесай

Задържаха в Русия украинец, заподозрян в подготовка на терористични актове

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) задържа в Московска област сътрудник на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), подготвял терористични актове с два портативни зенитно-ракетни комплекса (ПЗРК) " Игла ". Това заяви за ТАСС Центърът за връзки с обществеността на ФСС.

" Федералната работа за сигурност пресече подготовката от специфичните служби на Украйна на диверсионно-терористични актове с високоточно оръжие в Московския район. При следствието е арестуван украински жител, роден през 1972 година, който с автомобил, оборудван с тайник, по инструкции на ССУ е доставил в Русия от Киев директно през територията на Естония зенитно-ракетни комплекси " Игла " за подготовка на терористични актове и е подбрал място за тайното им предпазване ", заяви центърът.

" Лицето е изразило страдание за стореното и сътрудничи на следствието ", означи ФСС.

В хода на следствените дейности от арестувания са конфискувани два броя ПЗРК " Игла " и средства за взаимозависимост, потвърждаващи незаконните му дейности и контактите му със чиновници на ССУ, заяви центърът.

Следствените органи са повдигнали обвиняване по член от съветския Наказателен кодекс за нелегално придобиване, предаване, продажба, предпазване, транспорт или носене на оръжие, съществени елементи на огнестрелно оръжие и муниции , осъществени от проведена група.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР