Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) твърди, че британска Special

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) твърди, че британска Special
Коментари Харесай

Русия с обвинение, че британски войски са на терен в Украйна

Руската Федерална работа за сигурност (ФСБ) твърди, че английска Special Boat Service (SBS) работи в Украйна и оказва помощ на украинските сили да правят опити за интервенции против съветските войски.

Това не е първият случай, в който се повдига тематиката за английски войски на терен в Украйна.

Обединеното кралство е член на НАТО - а западният боен съюз действа с изказванието, че нападението против който и да е член е нахлуване против всички.

Украйна не е член на алианса, тъй че членовете на НАТО не са склонни да бъдат въвлечени непосредствено във войната, напомня Sky News.

Миналия месец обаче се стигна до дискусия, когато в изминал свръхсекретен диалог сред офицери от немските военновъздушни сили се допуска, че в Украйна има английски бойци " на терен ".

Изтеклият запис беше оповестен от съветски медии - съгласно Кремъл той потвърждава директното присъединяване на " груповия Запад " във войната - само че отзвукът от достоверността на диалога беше дребен.

По време на диалога един от офицерите е споделил, че Обединеното кралство работи с Украйна по разполагането на ракети Storm Shadow против цели на разстояние до 150 благи зад съветските линии.

" Когато става въпрос за обмисляне на задачи, знам по какъв начин го вършат англичаните, те го вършат напълно в противоположна връзка ", сподели офицерът.

" Те също по този начин имат няколко души на земята, те вършат това, французите - не ", излиза наяве от думите на офицера.

След приключването на информация някогашният младши министър на защитата на Обединеното кралство Тобиас Елууд съобщи, че това е било смущаващо за Германия, само че Русия евентуално е знаела за английското наличие, като се има поради интензивността на шпионските ѝ действия.

Германският канцлер Олаф Шолц провокира дискусия, когато наподобява удостовери какво е било обсъждано в изтеклия диалог.

Шолц обясняваше за какво не би доставил ракети " Таурус " на Украйна, като споделяше, че това би изисквало бойци, които да оказват помощ на място, и цитираше метода на Обединеното кралство и Франция с техните лични системи.

Тези мнения бяха оценени като застрашаващи английския боен и дипломатически личен състав на място.

По-късно Обединеното кралство удостовери наличието на " дребен брой чиновници " в Украйна - само че не сподели какви задания са изпълнявали, като се изключи че са помагали за здравното образование.

Говорителят на премиера на Великобритания Риши Сунак също по този начин съобщи, че страната му няма проекти за огромно разполагане на войски в Украйна.

" Освен дребния брой военнослужещи в страната, които поддържат въоръжените сили на Украйна, нямаме проекти за широкомащабно разполагане " , съобщи представителят пред кореспонденти.

Британският министър на външните работи лорд Камерън неведнъж е заявявал, че е срещу изпращането на западни войски в Украйна, даже и за подготвителни задачи.

Според него разполагането на задгранични бойци в Украйна ще даде цели на Русия.

Руската Федерална работа за сигурност (ФСБ) твърди, че английската Special Boat Service (SBS) действа в Украйна и оказва помощ на украинските сили да правят опити за интервенции против съветските войски.

ФСБ, главният правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) от руската ера, съобщи, че е осуетила проект на английските специфични сили за десантиране на украински диверсанти на Тендров сплит, пясъчна коса в Черно море.

Тя съобщи, че е заловила върховен военнослужещ от украинските военноморски специфични сили и че украинската специфична част е била " следена от поделение на SBS, което демонстрира директното присъединяване на Англия в спора ".

SBS е полк от специфичните сили на английските военноморски сили, който води началото си от началото на Втората международна война.

Специалните мощ са участвали в някои от най-големите спорове през последните 70 години, в това число в Корейската война, Северна Ирландия, Фолклендската война, Сиера Леоне, Афганистан и Ирак.

Говорител на английското министерство на защитата не е дал отговор незабавно, прецизира Sky News.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР