Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) публикува прессъобщение и снимки,

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) публикува прессъобщение и снимки,
Коментари Харесай

ФСБ застреля украински агент в Тверска област

Руската Федерална работа за сигурност (ФСБ) разгласява прессъобщение и фотоси, на които се вижда тялото на погубен мъж с огнестрелна рана в гърдите и предмети, които наподобяват като детайли на взривно устройство, както и граната РГД-5, осведоми Руската работа на Би Би Си.

В прессъобщението се споделя, че " на територията на Тверска област е предотвратена подготовката на терористичен акт , плануван от украинските специфични служби с присъединяване на вербуван съветски жител ".

ФСБ назовава убития " член на неразрешена украинска националистическа групировка ", без да прецизира името й и без да дава други доказателства с изключение на тези фотоси. Би Би Си прецизира, че не може да удостовери точността на тези изказвания.

Според ФСБ в началото " сътрудникът на украинските специфични служби " е събирал информация за " военни уреди и горивно-енергийна инфраструктура " в Тверска област против финансово заплащане. След това съгласно съветската работа за сигурност то е трябвало да провежда детонация в градската наборна работа на Твер.

От прессъобщението излиза наяве, че мъжът е бил погубен, когато е трябвало да вземе самоделно взривно устройство от тайник в Тверска област (ФСБ не прецизира къде точно).

ФСБ постоянно оповестява, че е задържала руснаци, за които се твърди, че са вербувани от Украйна по време на войната. Фактът, че този път обвиненият е бил погубен, а не арестуван, разузнаването изяснява с " въоръжена опозиция ", сякаш оказана от починалия .

Що се отнася до службите за военна регистрация и набор, през лятото имаше нова вълна от палежи в Русия, като предписание арестуваните бяха най-вече възрастни хора, които, както споделяха, са станали жертви на телефонни измамници.
 ФСБ се хвали със залавяне на украински спецдиверсанти в Брянска област
ФСБ се хвали със залавяне на украински спецдиверсанти в Брянска област

Според известието те са от елита на военните в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР