Руската Федерална служба по военнотехническото сътрудничество призова България да не

...
Руската Федерална служба по военнотехническото сътрудничество призова България да не
Коментари Харесай

Русия плаши: Ако България даде на Украйна С-300, това ще доведе до ескалация и жертви

Руската Федерална работа по военнотехническото съдействие прикани България да не предава на Украйна ракети за зенитни ракетни системи С-300, с цел да не бъде позволено нарушаване на интернационалното право, съобщи ТАСС.

" Предаването от България на Украйна на ракети за зенитни ракетни системи С-300 в зоната на бойните дейности ще докара до ескалация на спора и до почтени човешки жертви ", се споделя в изказването на съветската федерална работа.

Руската Федерална работа по военнотехническото съдействие отбелязва, че в сходство с член 4 от Споразумението сред държавното управление на Руската федерация и държавното управление на Република България от 5 септември 2002 година предаването на трета страна на оръжия и военна техника, получени вследствие на двустранното военнотехническо съдействие, е неприемливо без приемане на авансово документално единодушие от Русия, отбелязва ТАСС.

" Става дума за следващия опит за жестоко нарушаване на българското управление на интернационалните си отговорности в региона на контрола върху оръжията, макар нееднократните уточнения на съветската страна ", се споделя още в изказването на съветската работа.

Комисията по защита към Народното събрание на Република България поддържа предлагането страната ни да изпрати на Украйна неизправни зенитно-управляеми ракети от вида 5В55Р и муниции за автоматизирано стрелково оръжие с диаметър 5.56х45 мм с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

Днес в Народното събрание бе подложен на разискване план на решение за даване на спомагателна военна помощ на Украйна.

В претекстовете към плана на решение вносителите показват, че България ще даде муниции с недостатъци, които могат да се употребяват от украинската войска. „ Страната ни няма нужния потенциал да ремонтира независимо тези муниции. Тяхното потребление от нашата войска би основало сериозен риск за живота на българските военнослужещи. За разлика от България, Украйна е заявила, че има потенциала да вкара в приложимост такива дефектни муниции и те да послужат на украинската войска да се опълчи на съветските обстрели на обитаеми места, които водят до доста цивилни жертви “, се показва в претекстовете към плана на решение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР