Руската фармацевтична компания Р-Фарм планира да произвежда ваксината срещу коронавирус

...
Руската фармацевтична компания Р-Фарм планира да произвежда ваксината срещу коронавирус
Коментари Харесай

Русия започва производство на Спутник V в Германия през юни

Руската фармацевтична компания Р-Фарм възнамерява да създава имунизацията против ковид " Спутник V ", създадена в Москва, в южната немска провинция Бавария, започвайки още през юни, съобщи ДПА.

" Полагаме всички старания, с цел да може (производството) да стартира през лятото ", съобщи изпълнителният шеф на Р-Фарм Александър Биков. Той добави, че лабораторията в баварския град Илертисен към този момент е оборудвана и ще може да създава милиони дози месечно.

Европейската организация по медикаментите (EMA - лат. букви) към момента не е одобрила публично съветската ваксина за приложимост в Европейски Съюз.

" Очакваме решението на EMA, тъй като то е правната основа, от която се нуждаем, с цел да стартираме производството ", посочи Биков.

След това страните членки на Европейски Съюз биха могли да се доставят със " Спутник V " от Илертисен. През април са планувани две инспекции на EMA в Русия, показва ДПА.

Източник от немското държавно управление съобщи в понеделник, че Берлин упорства за утвърждение на " Спутник V на европейско ниво.

Канцлерът Ангела Меркел е изразила кардинално единодушие да се разиска потреблението на съветската ваксина за ваксиниране на немското население, напомня ДПА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР