Руската Дума, долната камара на руския парламент, ратифицира единодушно договорите

...
Руската Дума, долната камара на руския парламент, ратифицира единодушно договорите
Коментари Харесай

Руската Дума ратифицира указа за ДНР и ЛНР


Руската Дума, долната камара на съветския парламент, ратифицира единомислещо договорите за другарство, съдействие и взаимопомощ със самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики, предадоха международните организации.

Владимир Путин разгласи, че Русия признава независимостта на двата сепаратистки района в Украйна.

Държавната дума направи в законите за ратификацията ремонти, според които договорите влизат в действие от момента на публикуването си.

Договорите бяха подписани от съветския президент, от една страна, и ръководителите на ДНР и ЛНР, Денис Пушилин и Леонид Пасечник, от друга.

Според споразуменията, които са с еднакъв текст, „ страните ще построяват връзките си като другарски страни, поредно ръководейки се от правилата на взаимното ценене на държавния суверенитет и териториална целокупност и мирното споразумяване на разногласията “, както и на правилата на равноправието и ненамесата.

Договорите обгръщат сферите на стопанската система, в това число потреблението на съветската рубла, защитата и защитата на границите, отбраната на правата на етническите малцинства и други.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР