Руската Дума (долната камара на парламента) одобри днес окончателно нов

...
Руската Дума (долната камара на парламента) одобри днес окончателно нов
Коментари Харесай

Русия ще отнема имущество на хора за разпространение на фалшиви новини за армията

Руската Дума (долната камара на парламента) утвърди през днешния ден дефинитивно нов закон, който ще разреши на управляващите да конфискуват имущество от хора, наказани за съзнателно разпространяване на подправени вести за армията, съобщи РБК.
 
Думата утвърди законопроекта на трето и дефинитивно четене, бе обявено на  уеб страницата  на Държавната Дума.
 
Мярката ще се ползва и към откритите за отговорни в " дискредитиране " на въоръжените сили, призоваващите за наказания против Русия и наказаните за екстремистка активност.
 
Новият закон, който би трябвало да бъде утвърден и от горната камара на Народното събрание и подписан от президента Владимир Путин, ще разреши на страната да изземва имущество и от руснаци, които са напуснали страната и са подлагали на критика войната против Украйна, до момента в който не престават да получават наем от свои къщи или жилища в Русия.
 
Откакто изпрати армията си в Украйна през февруари 2022 година, Русия ускори отдавнашните си репресии против всички форми на политическо противоречие.
 
Съгласно законите, признати през март 2022 година, дискредитирането на въоръжените сили и разпространението на погрешна информация за тях към този момент се санкционират с дълги периоди затвор.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР