Руската дипломация ще продължи непримиримата борба с проявите на неонацизъм,

...
Руската дипломация ще продължи непримиримата борба с проявите на неонацизъм,
Коментари Харесай

Лавров: Руските дипломати ще продължат непримиримата борба с неонацизма и русофобията

Руската дипломация ще продължи непримиримата битка с деянията на неонацизъм, русофобия, антисемитизъм и други форми на назадничавост. Това се споделя в приветствието на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров към уредниците и участниците в Международния антифашистки конгрес - 2022, оповестено в четвъртък на уеб страницата на дипломатическото ведомство, оповестява ТАСС.

„ 77 години след провалянето на нацистка Германия светът продължава да се сблъсква с невиждани прояви на неонацизъм, русофобия, антисемитизъм и други форми на назадничавост. В редица европейски страни, на първо място в Украйна и балтийските страни, безсрамна имитация на историята, опрощение на кървавите закононарушения. Нацистите и техните сътрудници се трансфораха в норма. Гробовете на бойци от Червената войска се оскверняват и се прави неистова офанзива против руското мемориално завещание ", сподели още Лавров.

" Външната работа на Русия ще продължи безкомпромисно да се бори с тези грозни прояви. За тази цел ние ще продължим да работим в тясно съдействие с необятната общност, научните, експертните, университетските среди, представителите на обичайните вероизповедания ", акцентира Лавров.

Той означи приноса на Международния антифашистки конгрес за работата в тази посока, като добави, че сходни старания заслужават надълбоко почитание и поддръжка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР