Руската държавна корпорация „Росатом“ се е обърнала към правителството с

...
Руската държавна корпорация „Росатом“ се е обърнала към правителството с
Коментари Харесай

„Росатом“ се надява да осъществи през 2020 г. проект за строителство на реактор БН-1200


Руската държавна корпорация „ Росатом “ се е обърнала към държавното управление с молба за реализиране през 2020 година на плана за строителство на реактор БН-1200.

„ Разбира се, бихме желали, опитният план „ Пробив “ към този момент да премине към промишленият комплекс и да стартираме строителство на бързи реактори по целия свят. За това е належащо да се построи първият индустриален мощен реактор на бъри неутрони с мощ от 1200 МВт в Русия. Ние внесохме такова предложение до държавното управление и се надяваме да се вместим в 2020 година в енергийната система с първата мощ от 1200 МВт на бързи неутрони “, съобщи ръководителят на „ Росатом “ Алексей Лихачов на среща с президента на Русия Владимир Путин, представен от съветските организации.

„ Тогава надлежно ние ще можем да предложим не амо строителство на наши видове водо-водни реактори, само че и строителство на цели промишлени енергийни комплекси с нашите сътрудници също по този начин интензивно и по целия свят, както и в този момент “, добави той.

Лихачов означи, че Русия е единствената страна с опит при употребата на реактор на бързи неутрони, „ ние сме единствените с индустриален опит при употребата на таква реактори, както и Свердловска област, Белоярската АЕЦ – БН-600 и БН-800 “
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР