Руската държавна компания за атомна енергия „Росатом“ ще се включи

...
Руската държавна компания за атомна енергия „Росатом“ ще се включи
Коментари Харесай

Руската „Росатом“ ще участва в процедурата за избор на инвеститор за АЕЦ „Белене“

Руската държавна компания за атомна сила „ Росатом “ ще се включи в процедурата за избор на стратегически вложител за АЕЦ „ Белене “.
Снимка: Пресцентър Народно заседание
Това стана ясно след среща сред ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев в Москва, съобщи пресслужбата на Народното събрание.
Теменужка Петкова: До 90 дни ще е ясно кой има интерес към АЕЦ " Белене " Има авансово деклариран интерес от огромни компании от Китай, Русия, Франция, Съединени американски щати, уточни министърът
Двамата са разискали и плана за създаване на разклонението от „ Турски поток “ към България и Сърбия, което страната ни предлага да се назовава „ Балкански поток “.

Караянчева е подсигурила на Медведев, че българската страна поставя нужните старания за реализацията на плана.
Снимка: Пресцентър Народно заседание
„ Проектът се построява по всички европейски условия и посредством свързването му с газов хъб „ Балкан “ ще подсигурява стратегическата роля на България на европейската газова карта “, добави ръководителят на Народното събрание Народното събрание.
Путин и Вучич разискаха строителството на газопровода „ Турски поток ” Вучич е посочил на Путин първи фотоси от началото на строителството на газопровода през Сърбия
Руският министър председател изрази удовлетворение, че България ще взе участие в реализацията на разклонението на „ Турски поток “ и в преноса на газ.

По време на диалога Цвета Караянчева и Дмитрий Медведев разискаха опциите за нарастване на стокообмена сред двете страни и означиха, че най-важното в връзките сред България и Русия са контактите сред хората.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР