Руската държавна интернет компания VK (бивша Mail.ru Group) разработва свое

...
Руската държавна интернет компания VK (бивша Mail.ru Group) разработва свое
Коментари Харесай

Русия създава аналог на Tinder: Платформата ще трябва да приема плащания от чужбина

Руската държавна интернет компания VK (бивша Mail.ru Group) създава свое лично приложение за запознанства, с цел да запълни дупката, оставена след излизането на Match Group, притежател на известните приложения за запознанства Tinder и Hinge, от съветския пазар.

Според всекидневника Vedomosti, базирайки се на неназовани източници, близки до компанията, приложението може да бъде обвързвано непосредствено с известната обществена мрежа VKontakte и може да бъде пуснато още през лятото на 2023 година VK ръководи и две други обществени мрежи, Odnoklassniki и Moi Mir.

Решението на Match Group да напусне съветския пазар пристигна повече от година, откакто президентът Владимир Путин подреди нахлуването в Украйна, което докара до спиране на бизнес връзките сред Москва и голям брой западни компании. Основният съперник на Match, Bumble Inc., блокира изтеглянията както в Русия, по този начин и в Беларус през 2022 година, оставяйки евентуална пазарна ниша за новото приложение. Bumble има и известното приложение Badoo.
 Руското държавно управление изиска достъп до профила на всеки консуматор в Tinder
Руското държавно управление изиска достъп до профила на всеки консуматор в Tinder

Информацията ще се употребява от службите за сигурност при нужда

VKontake към този момент има интегрирана услуга VK Dating, която евентуално може да стане основа за новото приложение. През май 2023 година кумулативната публика на VK Dating на годишна база е повишена с 81% до 22,1 милиона неповторими консуматори, се споделя в изказване на VK, представено от Vedomosti. Активната месечна публика на услугата е повече от 2,4 милиона души.

Анализатори, интервюирани от Vedomosti, VK Dating сега страдат от опасения за поверителността на потребителите, които може да не желаят да свържат непосредствено обществените си профили в обществените медии с приложение за запознанства. Създаването на независимо приложение може да облекчи тези опасения и да разреши на VK да употребява голямата си локална потребителска база, с цел да сътвори мощен съперник на съветския вътрешен пазар.

Сергей Виланов, анализатор на ускорителя Fintech Lab, сподели пред Vedomosti, че отделянето на функционалността за запознанства в обособена платформа е разумна стъпка и допусна, че триумфът на ново приложение VK Dating може да зависи от справедливото ценообразуване на премиум услугите. VK би трябвало също да има способността да приема заплащания от чужбина, с цел да притегля западни мъже към платформата, сподели той.
 Снимка 617459
Източник:

Анализаторите също предвидиха, че задгранични приложения за запознанства като Tinder, Pure и Badoo към момента ще се употребяват от тези руснаци, които търсят романтика в чужбина, до момента в който VK може да грабне пазарен дял от Mamba, LovePlanet, FotoStrana и DrugVokrug, най-популярните локални приложения за запознанства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР